13.3 C
București
marți, 14 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleMarius Cristian Mihalache: După facultate, am ales să continui în agribusiness pentru...

Marius Cristian Mihalache: După facultate, am ales să continui în agribusiness pentru a ajuta fermierii

Marius Cristian Mihalache a absolvit Facultatea de Agricultură USV Iași, specializarea Agricultură, în anul 2017, și a mizat pe această facultate pentru că este un domeniu foarte vast, unde pot fi desfășurate activități foarte diverse.

De anul acesta este trader. Ce înseamnă acest lucru? Tânărul inginer agronom, în vârstă de 29 ani din Brăila, administrează o firmă de distribuție transport și achiziții cereale.

„Am ales să continui în agribusiness pentru că am profesat în acest domeniu și mi-a plăcut să ajut fermierii cu cele mai noi produse, cele mai noi tehnologii, și pentru a putea aceștia să-și valorifice recolta la cele mai bune prețuri.

Activitatea societății constă în vânzarea de inputuri (semințe, pesticide, îngrășăminte) și în achiziția de cereale, pe raza mai multor localități în județele Brăila, Galați, Ialomița și Buzău. Anul acesta până la acest moment am reușit să achiziționăm aproximativ 10.000 de tone, fiind, totodată, și primul an de activitate al societății. Sper ca pe viitor să reușim să mărim acest volum de marfă.

O astfel de activitate este una foarte importantă pentru fermieri din punctul meu de vedere pentru că încerc și sper ca să reușesc să le ofer acces la cele mai noi tehnologii de cultură, acces la cele mai noi produse și cele mai eficiente, dar și la prețuri foarte competitive, atât la achiziție, cât și la vânzarea recoltelor. Cu informațiile dobândite în timpul facultății reușesc să-mi valorific cunoștințele pe care le am și să le transpun în fermele fermierilor, ajutându-i pe aceștia să își maximizeze profiturile”, încheie Marius Cristian Mihalache.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

USV Iași organizează ANIMAL FEST, la sfârșitul acestei săptămâni

Curs de prim ajutor pentru animalele de companie, parada...
‹ adv ›

Garden Fest la USV Iași – primul eveniment dedicat peisagiștilor și horticultorilor

Peste 50 de expozanți au spus „prezent” la Garden Fest, un eveniment de excepție organizat de Universitatea de Științele...

USV Iași organizează Conferința Internațională – Viitorul producției agroalimentare

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România,  Universitatea de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole