29.2 C
București
joi, 13 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleMarius Cristian Mihalache: După facultate, am ales să continui în agribusiness pentru...

Marius Cristian Mihalache: După facultate, am ales să continui în agribusiness pentru a ajuta fermierii

Marius Cristian Mihalache a absolvit Facultatea de Agricultură USV Iași, specializarea Agricultură, în anul 2017, și a mizat pe această facultate pentru că este un domeniu foarte vast, unde pot fi desfășurate activități foarte diverse.

De anul acesta este trader. Ce înseamnă acest lucru? Tânărul inginer agronom, în vârstă de 29 ani din Brăila, administrează o firmă de distribuție transport și achiziții cereale.

„Am ales să continui în agribusiness pentru că am profesat în acest domeniu și mi-a plăcut să ajut fermierii cu cele mai noi produse, cele mai noi tehnologii, și pentru a putea aceștia să-și valorifice recolta la cele mai bune prețuri.

Activitatea societății constă în vânzarea de inputuri (semințe, pesticide, îngrășăminte) și în achiziția de cereale, pe raza mai multor localități în județele Brăila, Galați, Ialomița și Buzău. Anul acesta până la acest moment am reușit să achiziționăm aproximativ 10.000 de tone, fiind, totodată, și primul an de activitate al societății. Sper ca pe viitor să reușim să mărim acest volum de marfă.

O astfel de activitate este una foarte importantă pentru fermieri din punctul meu de vedere pentru că încerc și sper ca să reușesc să le ofer acces la cele mai noi tehnologii de cultură, acces la cele mai noi produse și cele mai eficiente, dar și la prețuri foarte competitive, atât la achiziție, cât și la vânzarea recoltelor. Cu informațiile dobândite în timpul facultății reușesc să-mi valorific cunoștințele pe care le am și să le transpun în fermele fermierilor, ajutându-i pe aceștia să își maximizeze profiturile”, încheie Marius Cristian Mihalache.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

USV Iași a devenit membru al Asociației Europene a Universităților de Științele Vieții

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”...
‹ adv ›

USV Iași în clasamentul universitar Round University Ranking  2024 

Round University Ranking este un clasament al universităților de top din lume. Round University Ranking (RUR) evaluează performanța celor mai...

Iustin Grigoraș Crețu – tânărul de doar 19 ani care crește iepuri de rasă

Iustin Grigoraș Crețu este un tânăr de 19 ani din Suceava, student la Facultatea de Medicină Veterinară din Iași,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole