14 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

HomepageAdvTarfin şi Symbiotics Investments încheie un parteneriat pentru finanţarea fermierilor mici şi...

Tarfin şi Symbiotics Investments încheie un parteneriat pentru finanţarea fermierilor mici şi mijlocii

Tarfin, agri-fintech-ul regional specializat în furnizarea de soluţii avansate de finanţare pentru sectorul agricol, încheie un parteneriat cu Symbiotics Investments, platformă elveţiană de acces pentru investiţii de impact, dedicată pieţelor private din economiile emergente şi de frontieră.

Potrivit companiei, prin intermediul acestui împrumut, Tarfin îşi continuă misiunea pentru a susţine dezvoltarea IMM-urilor din domeniul agricol prin acces facil la microfinanţare pentru fermierii mici şi mijlocii.

„Această iniţiativă vine în întâmpinarea unei realităţi dificile, în care accesul la formele tradiţionale de finanţare pentru această categorie de agricultori este limitat sau chiar inexistent”.

În acest context, Tarfin îşi majorează capacitatea de creditare pentru a susţine peste 200 de fermieri, oferind mijloacele necesare pentru scalarea afacerilor.

„Prin colaborarea cu Symbiotics Investments, ne continuăm angajamentul faţă de susţinerea fermierilor mici şi mijlocii din România. Acest parteneriat reprezintă un pas semnificativ în direcţia diversificării surselor de finanţare ale companiei, însă nu este doar un instrument financiar, ci un mijloc de încurajare a inovaţiei, contribuind la creşterea producţiei naţionale, la îmbunătăţirea calităţii vieţii în mediul rural şi la dezvoltarea economiilor autohtone.

Suntem încrezători că acest parteneriat va avea un impact pozitiv asupra comunităţilor agricole locale, accelerând dezvoltarea durabilă. În egală măsură, suntem recunoscători pentru oportunitatea de a colabora cu Symbiotics Investments în această iniţiativă şi suntem motivaţi să creăm împreună soluţii de impact”, a declarat Adina China Birta, director general Tarfin România.

Symbiotics Investments este o companie stabilă, deja cunoscută pentru parteneriatele sale cu jucători importanţi din mediul de afaceri local, iar colaborarea cu Tarfin vine ca un pas firesc pentru susţinerea domeniilor care inovează, devenind un simbol al devotamentului faţă de fermierii români.

„Bazându-se pe istoricul său de colaborare cu entităţile locale, Symbiotics Investments dovedeşte o experienţă solidă în adaptarea soluţiilor financiare pentru a răspunde cerinţelor specifice ale pieţei agricole din România, creând astfel valoare adăugată de-a lungul întregului lanţ agroalimentar”.

Împrumutul este acordat pe o perioadă de doi ani, fiind o garanţie a dezvoltării sectorului agricol, oferindu-le fermierilor oportunitatea de a accesa resurse financiare esenţiale, care să le permită achiziţia de inputuri agricole într-un cadru cât mai stabil.

Tarfin îşi propune să continue să redefinească peisajul financiar pentru fermierii mici şi mijlocii din România. În plus faţă de parteneriatele recente care diversifică sursele de finanţare, compania are în plan extinderea serviciilor sale digitale prin intermediul aplicaţiei Tarfin Mobile.

„Această aplicaţie inovatoare va automatiza şi digitaliza accesul fermierilor la soluţii financiare şi consultanţă specializată, oferindu-le instrumentele necesare pentru a-şi gestiona eficient întreprinderile, precum şi oferte competitive de la distribuitorii de inputuri, combustibil şi echipamente agricole din proximitate”, se mai arată în document.

Astfel, echipa Tarfin rămâne determinată să creeze constant noi oportunităţi pentru fermieri şi să devină un partener cheie în dezvoltarea acestui domeniu vital pentru economia României.

Tarfin este o companie fondată în 2017 în Turcia de către Mehmet Memecan. Cu sprijinul Quona Capital, Syngenta Group Ventures, Yara Growth Ventures, Collective Spark Fund, Wamda şi Elevator Ventures – acţionarii internaţionali ai Raiffeisen Bank, compania agri-fintech şi-a extins operaţiunile începând din 2022 pe piaţa din România. Tarfin îşi propune să faciliteze accesul fermierilor la finanţare rapidă şi convenabilă, cu ajutorul tehnologiei şi al unei reţele extinse de distribuitori.

Tarfin a primit asistenţă tehnică în raportare financiară şi audit independent în cadrul „Programului de pregătire înainte de investiţii” al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în 2019.

În 2020, Tarfin a avut dreptul la asistenţă tehnică oferită companiilor de microfinanţare în cadrul Programului pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Inovare Socială (EaSI) al Comisiei Europene.

Symbiotics este cea mai importantă platformă de acces pentru investiţii de impact, dedicată pieţelor private din economiile emergente şi de frontieră. Grupul oferă servicii de investiţii, de gestionare a activelor şi de consolidare a capacităţilor. Din 2005, Symbiotics Investments a iniţiat peste 7.700 de investiţii reprezentând peste 9,6 miliarde de dolari pentru 580 de companii din 95 de ţări. 

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Un nou CEO BASF: Martin Brudermüller este înlocuit de Markus Kamieth

La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 din cursul...

Alertă dezvoltare boli la cerealele păioase

Senzorii instalați pe stațiile meteo au detectat un nivel de infecție de 70% până la 100%, cu Septoria tritici (grâu), Rhynchosporium secalis (orz)...

Tractorul MF 9S, prezentat în premieră de Sigma CVM fermierilor din România

Ce ne puteți spune despre participarea Sigma CVM România la târgul Agraria din acest an?  „Participarea Sigma CVM România la...

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile de investiții, iar județul Timiș este unul dintre orașele cheie...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole