14.1 C
București
duminică, 7 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Barbu participă marţi la Consiliul AgriFish de la Bruxelles; situaţia pieţei...

Ministrul Barbu participă marţi la Consiliul AgriFish de la Bruxelles; situaţia pieţei şi securitatea alimentară, pe ordinea de zi

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, va participa marţi la Consiliul Agricultură şi Pescuit, de la Bruxelles, unde se vor discuta teme de interes major pentru fermierii români, informează ministerul de resort.

Astfel, pe ordinea de zi a reuniunii se află subiecte precum: situaţia pieţei în contextul războiului de agresiune al Rusiei asupra Ucrainei, securitatea alimentară şi accesibilitatea preţurilor alimentelor, utilizarea durabilă a pesticidelor, noi tehnici genomice.

Potrivit sursei citate, în deschiderea reuniunii, preşedinţia spaniolă va face o prezentare a programului său de lucru şi va trasa principalele sale priorităţi pentru agricultură şi pescuit în următorul semestru.

Miniştrii Agriculturii vor discuta despre situaţia pieţei şi vor face un bilanţ al diferitelor evoluţii care afectează sectorul agroalimentar al UE în general. Referitor la utilizarea durabilă a pesticidelor, pe baza informaţiilor furnizate de Comisie, miniştrii vor desfăşura un schimb de opinii cu privire la studiul care completează evaluarea consecinţelor propunerii.

De asemenea, reprezentanţii statelor membre vor realiza dezbateri ce vizează proiectul legislativ al Comisiei referitor la regulamentul privind plantele obţinute prin anumite tehnici genomice noi şi produsele destinate alimentaţiei umane sau animale.

În cadrul reuniunii, Florin-Ionuţ Barbu va furniza Consiliului informaţii referitoare la efectele războiului din Ucraina, ale condiţiilor meteorologice nefavorabile şi ale preţurilor ridicate ale factorilor de producţie asupra fermierilor români.

Totodată, Polonia va informa miniştrii, în numele Bulgariei, Ungariei, României şi Slovaciei, cu privire la impactul persistent al importurilor ucrainene asupra pieţelor lor agricole, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

MADR precizează că principalele rezultate ale conferinţei ministeriale desfăşurate la 30 iunie la Roma, a cărei temă centrală a fost „Sistemele alimentare reziliente şi lanţuri valorice agricole durabile” vor fi comunicate miniştrilor Agriculturii de către CE.

Nu în ultimul rând, oficialii europeni vor primi informaţii din partea Comisiei cu privire la noua propunere de regulament referitoare la producerea şi comercializarea materialului de reproducere a plantelor şi a materialului forestier de reproducere.

Spania a preluat la data de 1 iulie preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de...
‹ adv ›

Ministrul Agriculturii: Retehnologizăm staţii de pompare care au fost puse în funcţiune în anul 1971

Una dintre cele mai vechi amenajări de irigaţii din România, Pietroiu- Ştefan cel Mare din judeţul Călăraşi, este în...

Ajutor de stat pentru compensarea pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate, fără înscrierea dosarelor în SIMM

Dosarele pentru acordarea ajutorului de stat în vederea compensării parţiale a pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole