20 C
București
vineri, 14 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Barbu participă marţi la Consiliul AgriFish de la Bruxelles; situaţia pieţei...

Ministrul Barbu participă marţi la Consiliul AgriFish de la Bruxelles; situaţia pieţei şi securitatea alimentară, pe ordinea de zi

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, va participa marţi la Consiliul Agricultură şi Pescuit, de la Bruxelles, unde se vor discuta teme de interes major pentru fermierii români, informează ministerul de resort.

Astfel, pe ordinea de zi a reuniunii se află subiecte precum: situaţia pieţei în contextul războiului de agresiune al Rusiei asupra Ucrainei, securitatea alimentară şi accesibilitatea preţurilor alimentelor, utilizarea durabilă a pesticidelor, noi tehnici genomice.

Potrivit sursei citate, în deschiderea reuniunii, preşedinţia spaniolă va face o prezentare a programului său de lucru şi va trasa principalele sale priorităţi pentru agricultură şi pescuit în următorul semestru.

Miniştrii Agriculturii vor discuta despre situaţia pieţei şi vor face un bilanţ al diferitelor evoluţii care afectează sectorul agroalimentar al UE în general. Referitor la utilizarea durabilă a pesticidelor, pe baza informaţiilor furnizate de Comisie, miniştrii vor desfăşura un schimb de opinii cu privire la studiul care completează evaluarea consecinţelor propunerii.

De asemenea, reprezentanţii statelor membre vor realiza dezbateri ce vizează proiectul legislativ al Comisiei referitor la regulamentul privind plantele obţinute prin anumite tehnici genomice noi şi produsele destinate alimentaţiei umane sau animale.

În cadrul reuniunii, Florin-Ionuţ Barbu va furniza Consiliului informaţii referitoare la efectele războiului din Ucraina, ale condiţiilor meteorologice nefavorabile şi ale preţurilor ridicate ale factorilor de producţie asupra fermierilor români.

Totodată, Polonia va informa miniştrii, în numele Bulgariei, Ungariei, României şi Slovaciei, cu privire la impactul persistent al importurilor ucrainene asupra pieţelor lor agricole, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

MADR precizează că principalele rezultate ale conferinţei ministeriale desfăşurate la 30 iunie la Roma, a cărei temă centrală a fost „Sistemele alimentare reziliente şi lanţuri valorice agricole durabile” vor fi comunicate miniştrilor Agriculturii de către CE.

Nu în ultimul rând, oficialii europeni vor primi informaţii din partea Comisiei cu privire la noua propunere de regulament referitoare la producerea şi comercializarea materialului de reproducere a plantelor şi a materialului forestier de reproducere.

Spania a preluat la data de 1 iulie preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

MADR: Plăţi de peste 97 mln de lei pentru Campania 2023, în perioada 12 – 14 iunie

Plăţile efectuate prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru...
‹ adv ›

Cuantumul final al plăților directe și redistribuirea sumelor disponibile pentru fermieri – publicate în Monitorul Oficial

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile şi se stabileşte cuantumul unitar al plăţii către beneficiarii intervenţiilor...

MADR: Circa 2,3 miliarde euro fonduri europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală, absorbite de la începutul anului

Circa 2,3 miliarde euro au fost absorbite din fonduri europene de la începutul anului pentru agricultură şi dezvoltare rurală,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole