37 C
București
joi, 20 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaCotaţiile la grâu şi porumb urcă pe fondul creşterii incertitudinilor privind exporturile...

Cotaţiile la grâu şi porumb urcă pe fondul creşterii incertitudinilor privind exporturile de cereale ucrainene

Cotaţiile la grâu şi porumb au urcat pentru a doua sesiune consecutiv, pe fondul creşterii incertitudinilor privind exporturile de cereale ucrainene, transmit Reuters şi Bloomberg.

Acordul cu privire la exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră expiră la finalul zilei de 17 iulie. Rusia ameninţă cu regularitate că se retrage din acest acord privind exportul de cereale ucrainene încheiat în iulie 2022, cu medierea ONU şi a Turciei.

„Pare probabil că va fi un element de risc revenirea pe piaţă până când se va găsi o soluţie, piaţa are nevoie de timp pentru a evalua continuitatea fluxului de cereale din acea regiune”, a apreciat James Bolesworth, director la CRM AgriCommodities.

Acesta a explicat că preţurile sunt influenţate şi de perspectivele privind livrările globale reduse de grâu şi porumb, în contextul problemelor din Europa şi Brazilia.

Expirarea acordului va obliga Kievul să exporte recolta din 2023 pe rute alternative, spre porturile fluviale şi graniţa UE, în condiţiile în care costurile logistice sunt ridicate.

La bursa de cereale de la Chicago, cotaţiile futures la grâu au crescut vineri cu 2%, până la 6,52 dolari per buhel (aproximativ 27 de kilograme), iar la porumb s-a înregistrat tot un avans de 2%, la 5,10 dolari per bushel.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Bloomberg: Preţurile la orez se apropie de maximumul ultimilor 15 ani

Vremea afectează încă odată piaţa orezului, ducând preţurile la acest aliment de bază la cel mai ridicat nivel din...

Primul raport USDA privind producția și stocurile pentru campania 2024/2025

Incertitudinile climatice rămân ridicate și rămân a fi printre principalii exportatori de cereale, iar raportul USDA de vineri, 10...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole