29 C
București
marți, 1 iulie, 2025
IT
MD

-

‹ adv ›
HomepageArticoleSoiul de struguri de masă Muscat de Bugeac – descriere

Soiul de struguri de masă Muscat de Bugeac – descriere

Sinonime: nu se cunosc.

Origine: Muscat de Bugeac este o varietate de struguri de masă. A fost obţinut prin încrucișarea soiurilor Coarna neagră X Muscat de Saint Vallier.

‹ adv ›

Vigoarea de creştere a butucilor: medie.

Epoca de coacere: medie ( Σ t. act. – 2800-2900 grade C), se coace în a II dec. a lunii septembrie. La atingerea maturităţii concentraţia substanţelor uscate ajunge 17-19 brix, cu aciditatea 8,5-9,0.

Strugurele: lax, greutatea medie a strugurelui – 300-400 g, forma cilindrico-conică.

Bobițele: mijlocii (3-4 g), ovale, de culoare roză-neagră. Pulpa este suculentă sau slab crocantă, cu aromă de muscat. La degustarea organoleptică acumulează 8,5-9,0 puncte, cu transportabilitatea bună.

‹ adv ›

Păstrarea: 3-4 luni.

Particularităţi de cultivare: Muscat de Bugeac reacţionează bine la aplicarea regulatorilor de creştere (în special a giberelinei GA3).

Citiți mai multe despre Aplicarea giberelinei (GA₃) la vița de vie. Particularităţile aplicării la soiurile cu seminţe.

Sub influenţa GA3 se ameliorează uniformitatea bobiţelor, iar greutatea medie a strugurelui şi a bobiţei se măreşte cu 30% (de la 350 g la 450 g strugurele şi de la 3,5 g la 5-6 g, respectiv bobiţa), se majorează fermitatea şi pretabilitatea pentru transportare.

În condiţiile de cultivarea, se recomandă aplicarea locală a GA3 (doar strugurii), în concentraţii de GA3 40-60 mg/l, în perioada de creştere activă a bobiţelor (diametrul bobiţei 3-5 mm).

Aspecte pozitive:

  • productiv (fertilitatea ochilor înaltă)
  • cu calități organoleptice foarte bune
  • potenţialul de recoltă înalt
  • rezistenţă sporită la iernare (-22 grade C)
  • coacerea coardelor foarte bună (peste 90%)
  • rezistenţă bună la bolile principale: mană, făinarie şi putregaiul cenuşiu al viţei de vie, ce oferă posibilitatea de a fi cultivat în sistemul organic (biologic)
  • intrare pe rod precoce
  • a fost creat pentru a înlocui soiul Muscat de Hamburg, deoarece are o rezistență mai mare la iernare.

Aspecte negative: în unii ani, la coacere colorarea este insuficientă, bobiţa şi strugurile de mărime medie, necesită soluri bogate.

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Când și de ce se aplică giberelina la vița de vie

În viticultura sunt utilizate diferite substanţe cu efect de...
‹ adv ›

Esca viței de vie – când frunza arde, dar butucul deja tace

În periplul meu de vizite prin fermele viticole, undeva la confluența dintre județele Vrancea și Buzău, observând cum lăstarii...

Lucrări și tratamente la vița de vie după înflorit

Îngrijirea viței de vie după înflorire reprezintă o etapă importantă în asigurarea unei recolte sănătoase și productive. Intervențiile corecte...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole