12.9 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleDirectorul general AFIR declară că Agenţia are un portofoliu de 6,4 miliarde...

Directorul general AFIR declară că Agenţia are un portofoliu de 6,4 miliarde de euro

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) are un portofoliu de 6,4 miliarde de euro, iar la acest moment sunt în implementare aproape 70.000 de proiecte, a declarat, marţi, directorul general al instituţiei, George Chiriţă.

„Agenţia noastră la acest moment are un portofoliu de 6,4 miliarde de euro. Avem în implementare aproape 70.000 de proiecte la acest moment. Pe total PNDR 2020, am avut o sumă de 9,6 miliarde de euro, iar gradul de absorbţie este unul foarte bun, 90 – 91%. În rest, despre ce vor fermierii la momentul acesta, de fapt se vede în tot ce înseamnă economia ţării noastre. Seceta ne-a afectat în primul rând şi cerinţele fermierilor se îndreaptă spre această necesitate.

După care tinerii fermieri care trebuie ajutaţi au fost şi o să fie ajutaţi. După care procesatorii care până acum au primit o parte din banii europeni proveniţi din Fondul European de Dezvoltare Rurală şi cam toate categoriile de fermieri, inclusiv zootehnia şi am mai prins în noul PNS, că tot se vorbeşte de noul PNS, câteva categorii care până acum nu au fost finanţate. Mă refer aici la floricultură, cultura de hamei, cartofii, legumele. E un început pentru fiecare din aceste instrumente”, a spus George Chiriţă, la conferinţa EU FUNDS „Finanţăm relansarea economiei”, eveniment organizat de First Bank şi Profit.ro.

El a menţionat că pentru noul PNS calendarul este deja scris, iar ghidurile sunt în proces de elaborare. Până la jumătatea anului vor fi realizate atât calendarul, cât şi ghidurile valabile până în 2024.

În altă ordine de idei, Chiriţă a subliniat că Agenţia este complet digitalizată, iar solicitanţii de fonduri pot depune orice cerere online.

Totodată, el a precizat că a fost lansată o aplicaţie pentru telefoanele mobile prin care oricine se poate informa, iar beneficiarii pot urmări statusul proiectelor în timp real.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR a făcut plăţi de 119 mln euro în perioada 22-30 aprilie 2024

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a făcut plăţi...
‹ adv ›

AFIR prelungește sesiunea de depunere a proiectelor de investiții în pomicultură

AFIR - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță prelungirea cu o lună a sesiunii de primire a cererilor de...

Plăți FEADR de 3,2 milioane de euro efectuate de AFIR

Beneficiarii FEADR au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranșă de plată în valoare totală de 3,19...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole