16.1 C
București
miercuri, 22 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleINS: Importurile de lapte brut au scăzut cu 27,5%, în primele zece...

INS: Importurile de lapte brut au scăzut cu 27,5%, în primele zece luni

Unităţile de procesare din România au colectat, în primele zece luni, o cantitate de 1,023 milioane tone de lapte de vacă, în creştere cu 7,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cantitatea de lapte brut importată a scăzut cu 27,5%, relevă datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Producţia de smântână de consum a înregistrat cea mai mare creştere (+0,9%), iar producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) a avut cea mai mare scădere (-5,5%).

În luna octombrie 2023 comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a crescut cu 0,3%. Cea mai mare creşterea a producţiei s-a înregistrat la smântână de consum (+7,9%), iar cea mai mare scădere s-a înregistrat la lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) (-5%). Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a scăzut în luna octombrie 2023 faţă de luna precedentă cu 4,4%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna octombrie 2023 cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut cu 4,2%. Producţia de lapte de consum a avut cea mai mare scădere (-9,8%).

Cea mai mare creşterea a producţiei s-a înregistrat la smântână de consum (+9,3%). Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a scăzut în luna octombrie 2023 cu 18,1% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent. 

  • Citește despre ->
  • INS
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

INS: Efectivele de bovine, porcine, ovine şi caprine, în scădere în România, în 2023

Efectivele de bovine, porcine, ovine şi caprine au fost în scădere în România, în 2023, faţă de anul anterior,...

INS: Producţia de carne a României, în creştere în luna martie

Producţia de carne a României a urcat în luna martie 2024 la toate speciile de animale şi păsări în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole