28.1 C
București
marți, 7 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleParlamentul aprobă o revizuire a politicii agricole comune a UE

Parlamentul aprobă o revizuire a politicii agricole comune a UE

Eurodeputații au dat undă verde unei revizuiri a politicii agricole comune (PAC) pentru a ușura sarcina administrativă pentru fermierii din UE.

Miercuri, Parlamentul a aprobat o revizuire a Regulamentului privind planurile strategice PAC și a Regulamentului orizontal PAC cu 425 voturi pentru, 130 împotrivă și 33 abțineri.

Deputații au adoptat proiectul de lege cu modificările tehnice propuse de Consiliu și aprobate de Comisia pentru agricultură a Parlamentului la 15 aprilie 2024.

Regulamentul trebuie acum aprobat și de Consiliu. Președinția belgiană a Consiliului a informat Parlamentul că, în cazul în care eurodeputații aprobă propunerea în forma convenită de Comisia specială pentru agricultură a Consiliului, Consiliul va adopta același text.

În urma aprobării de către Consiliu, legea va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE și va intra imediat în vigoare. Fermierilor li se va permite deja să aplice „condiționalitățile” de mediu revizuite pentru cererile lor de sprijin financiar din partea UE în 2024.

Revizuirea PAC modifică normele pentru trei condiționalități de mediu pe care fermierii trebuie să le îndeplinească pentru a primi finanțare.

Aceasta oferă, de asemenea, mai multă flexibilitate țărilor UE pentru a acorda derogări de la standardele PAC dacă există probleme legate de aplicarea lor și probleme cauzate de condiții meteorologice extreme.

Fermele mici cu o suprafață mai mică de zece hectare ar fi exceptate de la controale și sancțiuni dacă nu respectă anumite norme PAC.

Pentru a accelera adoptarea măsurilor, Parlamentul a convenit să trateze dosarul în așa-numita sa procedură de urgență.

Parlamentul a decis marți să nu se opună propunerii Comisiei de completare a pachetului de simplificare a PAC.

Statele membre vor avea o mai mare flexibilitate atunci când aplică o altă condiție PAC: cerința de a menține proporția dintre pășunile permanente și suprafața agricolă peste 5% în comparație cu 2018 (GAEC 1).

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • UE
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Parlamentul European a adoptat o lege revizuită pentru a îmbunătăţi calitatea aerului

Parlamentul European a adoptat, miercuri, cu 381 voturi pentru, 225 împotrivă şi 17 abţineri, acordul politic provizoriu la care...

Experții UE sunt îngrijorați de impactul vremii asupra siguranței alimentare

Experții au identificat vremea extremă ca o provocare principală pentru aprovizionarea cu alimente în Europa într-o evaluare a securității...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole