14.1 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRomânii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din...

Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export

Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova cea mai mare seră verticală din Europa, a ieșit de aproximativ o lună cu produsele sale la export, notează economica.net.

Producătorul vinde ghivece de plante aromatice și microplante în reșeaua Kaufland Bulgaria.

Producătorul de microplante şi plante aromatice Ultragreens, care deține în județul Prahova două sere verticale, cu cultivare hidroponică, dintre care una este cea mai mare din Europa, a început să-și exporte produsele în Bulgaria, în rețeaua Kaufland, unul dintre clienții-parteneri  ai companiei.

La moment, serele cu microplante Ultragreens sunt prezente în două hypermarketuri din Sofia, piață pe care producătorul comercializează și ghivece cu plante aromatice, a declarat pentru Economica Victor Potra, Project Manager Ultragreens.

Potrivit acestuia, săptămânal, sunt exportate către Bulgaria în jur de 2.500-3.000 de ghivece, iar planurile companiei pentru această piață sunt mai ample. Ultragreens vrea să creeze și în Bulgaria o replică a serei verticale din Prahova și vizează și Republica Moldova.

„Suntem prezenți în Bulgaria prin lanțul Kaufland și avem discuții avansate în Republica Moldova pentru distribuirea produselor noastre. Pe termen scurt, ne dorim să ocupăm piețele emergente din țările din jur”, a declarat Cristian Tudor, co-fonator și CEO Ultragreens, în cartea Made în România, 15 comoanii pentru creșterea economiei Românești, un proiect al Bursei de Valori București.

Momentan, producătorul  se concentrează și pe o altă linie de business, activând ca furnizor de tehnologie pentru producătorii din sectorul vegetal care doresc să producă răsaduri  indiferent de anotimp și vreme.

Compania produce săptămânal în jur de 20.000 de microplante și specialități culinare și 10.000 de plante fresh crescute în sistem hidroponic, retailul și cash&carry acoperind acum mai bine de 50% din vânzări, în condițiile în care, inițial, 80% din producția Ultragreens ajungea în HoReCa.

În 2022, Ultragreens a raportat afaceri de 7,7 milioane de lei.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

ANRE: 90% dintre autorizaţiile de producţie sunt în fotovoltaic sau eolian

Un număr de 145 de capacităţi energetice sunt în curs de construire în baza autorizaţiilor de înfiinţare pe care...

Eurostat: Vânzările de pesticide în UE au scăzut cu 10% în 2022

O cantitate de aproximativ 322.000 de tone de pesticide a fost vândută în anul 2022 în Uniunea Europeană, cu...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole