16.3 C
București
joi, 10 octombrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleÎn premieră, IRUM Reghin lansează un sistem cu vibraţii pentru plugul agricol

În premieră, IRUM Reghin lansează un sistem cu vibraţii pentru plugul agricol

Singurul producător român de tractoare agricole, IRUM Reghin, a anunţat, marţi, că va lansa, în premieră, la Târgul Agraria de la Jucu, un sistem cu vibraţii pentru plugul agricol, o tehnologie nouă dezvoltată prin propriul Centru de Cercetare şi Dezvoltare IFOR, care are un impact pozitiv atât asupra mediului, cât şi din perspectivă economică.

„Noile produse se vor prezenta în standul IRUM, vorbind de o grapă cu disc, un combinator şi nu în cele din urmă, o nouă tehnologie dezvoltată prin propriul Centru de Cercetare şi Dezvoltare IFOR, anume sistem cu vibraţii pentru plug agricol.

Ne mândrim cu o nouă contribuţie adusă tehnologiei. De data aceasta inginerii IRUM au reuşit finalizarea unei tehnologii absolut inovative, ce va avea un impact major asupra optimizării şi îmbunătăţirii timpului de lucru, reducerea consumului de carburant, reducerea amprentei de carbon şi nu în ultimul rând, eliminarea efectului de stratificare a solului, stratificare cu efect negativ pe termen lung, ce conduce la blocarea fluxului natural de circulaţie a apei în sol, afectând inclusiv circulaţia şi transferul substanţelor nutritive”, a arătat IRUM Reghin, într-un comunicat de presă.

Noua tehnologie are la bază un sistem cu vibraţii care acţionează la nivelul trupiţei plugului, ce poate fi adaptat pentru orice model de plug, având efecte benefice atât în privinţa productivităţii, cât şi a reducerii consumului de carburanţi.

„Vorbim mai exact de un kit ce se montează foarte uşor şi rapid, indiferent de numărul trupiţelor, de tipul de tractor utilizat sau suprafaţa exploatată.

În urma testărilor realizate, pentru un plug cu trei trupiţe, ataşat şi echipat unui tractor de 100 CP, s-au obţinut şi au fost validate oficial împreună cu experţii de la INMA performanţe remarcabile.

În primul rând, s-a certificat reducerea consumului de carburant, în medie cu 11-14% pe fiecare hectar testat, variaţia fiind dată de tipologia şi starea solului, s-a obţinut o reducere a timpului de exploatare cu 10%, datorită faptului că tractorul înaintează mult mai uşor, crescând astfel productivitatea, iar nu în ultimul rând, s-a constatat eliminarea stratificării solului de sub brazdă”, a precizat IRUM.

Potrivit companiei, studiile realizate asupra noii tehnologii indică o serie de beneficii aduse mediului, prin reducerea poluării, datorită reducerii consumului de carburant, asigurarea circulaţiei substanţelor nutritive din sol şi a circulaţiei apei, datorită sistemului de vibraţii care nu permite compactarea solului de sub brazdă.

„Componenta economico-financiară este de asemenea un beneficiu pentru fermier. Discutăm de economia obţinută prin reducerea consumului de carburant, dar şi prin economia obţinută prin reducerea cheltuielilor de mentenanţă a tractorului, datorită uşurării sarcinii acestuia în exploatarea la arat.

Nu în ultimul rând, vorbim şi de economia uneia dintre cele mai scumpe resurse a zilelor noastre, anume reducerea timpului de exploatare, practic optimizarea timpului de lucru al fermierului, care termină mai repede operaţiunea de arat, putând să-şi aloce timpul economist pentru alte lucrări”, a mai menţionat compania.

‹ adv ›

Târgul Agraria va desfăşura în perioada 18 – 21 aprilie, la Jucu, în judeţul Cluj.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

IRUM Reghin și Maviprod lansează o nouă gamă de motocultoare – PSU

Cel mai important producător de utilaje agricole și forestiere...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole