15.5 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaDunhamTrimmer: Valoarea globală a îngrășămintelor cu valoare adăugată, estimată la 19,3 miliarde...

DunhamTrimmer: Valoarea globală a îngrășămintelor cu valoare adăugată, estimată la 19,3 miliarde USD în 2022

Vatren Jurin, directorul tehnic al DunhamTrimmer, a împărtășit perspective și estimări privind piața îngrășămintelor speciale la conferința anuală New AG International, care a avut loc la Berlin la începutul lunii aprilie.

Jurin a început prin a sublinia lipsa definițiilor standardizate pentru îngrășămintele speciale și a introdus termenul propus de DunhamTrimmer, „îngrășăminte cu valoare adăugată”.

Îngrășămintele cu valoare adăugată se obțin prin combinarea îngrășămintelor tradiționale cu alte substanțe benefice și micronutrienți (acizi humici, aminoacizi etc). Aceste îngrășăminte oferă o alternativă durabilă și rentabilă la îngrășămintele tradiționale, ceea ce le face un instrument esențial pentru fermieri și alte organizații.

El a definit îngrășămintele cu valoare adăugată ca fiind acelea care pot fi formulate cu diferite combinații ale substanței active sau nutritive și ale componentelor care îmbunătățesc performanța sau funcționalitatea.

Estimând dimensiunea pieței globale, Jurin a prezentat o cifră de 19,3 miliarde de dolari, bazată pe datele din 2022.

Pe regiuni, Asia/Pacific a fost cea mai mare, cu 6,8 miliarde de dolari, urmată de alte regiuni precum America de Nord, America Latină, Europa și Africa/Orientul Mijlociu, fiecare cu aproximativ 3 miliarde de dolari.

„Cuantificarea valorii acestei piețe a fost o provocare considerabilă, dar una care în cele din urmă a adus rezultate remarcabile. Deoarece aceste produse finale sunt combinații unice obținute dintr-o gamă largă de componente funcționale disponibile, există un număr infinit de combinații posibile pe care a trebuit să le luăm în calcul”, a declarat Jurin pentru New AG International.

DunhamTrimmer a dezvoltat un algoritm care a integrat următorii factori critici:

  • Procentul de adoptare pentru utilizarea îngrășămintelor cu valoare adăugată per familie de culturi;
  • Raportul dintre culturile de câmp și culturile speciale într-o anumită țară sau regiune;
  • Prognoza de consum de îngrășăminte pe termen mediu a IFA;
  • Suprafețe tratibile sub producție pentru fiecare cultură și regiune specifică;
  • Prețul mediu global per hectar pentru îngrășămintele cu valoare adăugată, folosite atât pentru aplicații foliare cât și radiculare.

„Fără îndoială, asistăm la o creștere constantă și prudentă în acest sector pe măsură ce tot mai mulți fermieri și agronomi din întreaga lume descoperă, testează și aplică îngrășăminte cu valoare adăugată pe un număr din ce în ce mai mare de hectare. Este un exemplu clasic de extindere a utilizării, care este direct proporțională cu extinderea bazei noastre de cunoștințe și înțelegere a potențialului tehnologic”, a adăugat Jurin.

DunhamTrimmer intenționează să publice raportul său despre piața îngrășămintelor cu valoare adăugată mai târziu.

DunhamTrimmer este o companie de cercetare de piață recunoscută în industrie, specializată în analiza piețelor globale de biocontrol, biostimulatori, bioîngrășăminte și nutriție a plantelor.

Cu o experiență cumulată de peste 150 de ani, compania oferă clienților săi suport pentru a înțelege și a se adapta piețelor în continuă expansiune, dezvoltând strategii personalizate pentru a atinge obiectivele comerciale specifice.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Raport: Balanţa agroalimentară a UE a înregistrat un record în 2023

Comisia Europeană a anunţat vineri că balanţa agroalimentară a UE a înregistrat un surplus record în 2023, graţie persistenţei...

Analiză: Preţurile mondiale la zahăr vor înregistra creșteri de 20% în 2024

Preţurile la zahăr brut sunt aşteptate să înregistreze un salt anual de aproape 20% în 2024, pe măsură ce...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole