22.1 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBulgaria: EPPO acuză o persoană de fraudă cu fonduri agricole în valoare...

Bulgaria: EPPO acuză o persoană de fraudă cu fonduri agricole în valoare de 190.000 de euro

Filiala bulgară a Biroului Procurorului Public European (EPPO, Parchetul European) a intentat acţiune în justiţie contra unui individ suspectat de fraudă cu fonduri europene, în urma unei anchete privind proiecte agricole finanţate integral de Uniunea Europeană, a anunţat miercuri EPPO, potrivit website-ului bulgar Novinite.

În ianuarie 2020, bărbatul în cauză a depus, în numele a trei companii diferite, o cerere la Directoratul regional Plovdiv pentru finanţarea agriculturii, în cadrul Fondului European de Garanţii Agricole (EAGF) alocat Bulgariei, conform schemei de sprijin pentru cultivarea legumelor. În total, fondurile solicitate de suspect s-au ridicat la valoarea de 190.000 de euro.

Suspectul a furnizat mai multe documente, precum facturi privind producţia vândută, pentru a face dovada producţiei minime solicitate. În cererea sa, a fost declarat faptul că o producţie substanţială a fost realizată pe anumite parcele. Ancheta a relevat însă discrepanţe între producţia declarată şi recolta obţinută în realitate.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul ar putea primi o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare şi o amendă de 5.000 de euro.

EPPO, cu sediul la Luxemburg, este o instituţie independentă însărcinată cu investigarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva bugetului Uniunii Europene, cum ar fi fraude transfrontaliere cu TVA de peste 10 milioane de euro.

Iniţial, trei state membre ale UE – Polonia, Suedia şi Ungaria – au ales să nu ia parte la EPPO, în timp ce Danemarca şi Irlanda au decis să nu participe la spaţiul european de libertate, securitate şi justiţie.

Noul guvern de la Varşovia a solicitat oficial însă, la începutul acestui an, aderarea Poloniei la Parchetul European, una din măsurile judiciare promise de noul executiv condus de pro-europeanul Donald Tusk.

Fiecare stat participant are un procuror european în cadrul Colegiului EPPO la Luxemburg, care este prezidat de procurorul-şef european. De asemenea, fiecare ţară participantă are cel puţin doi procurori europeni delegaţi, care conduc investigaţii în ţara lor.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Satu Mare: Percheziţii la un punct de lucru de unde s-ar fi intoxicat sute de familii de albine

Două percheziţii domiciliare au avut loc, vineri, în judeţul Satu Mare, în cazul sutelor de familii de albine care...

Patru operatori de cereale din Portul Constanța – amendaţi cu câte 15.000 lei pentru poluarea aerului

Patru operatori de cereale din Portul Constanţa au fost amendaţi cu câte 15.000 lei de Garda de Mediu pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole