15.5 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleTendințe în folosirea sistemelor digitale și IT în agricultură în 2023

Tendințe în folosirea sistemelor digitale și IT în agricultură în 2023

În ultimii ani, utilizarea sistemelor digitale și a IT-ului în agricultură a crescut rapid. Această tendință este evidentă atât în rândul fermierilor, cât și în rândul companiilor care furnizează inputuri și servicii agricole.

Automatizarea

Sistemele digitale și de IT pot fi utilizate pentru a automatiza procesul de lucru în operațiunile de teren. De exemplu, sistemele de camere cu combinații de senzori/dispozitive de control care implementează AI pot fi utilizate pentru a sprijini șoferii în îndeplinirea sarcinilor lor și pentru a exploata mai bine potențialul de performanță al utilajelor care sunt utilizate în același timp.

Un exemplu concret este sistemul de monitorizare iQblue de la Lemken, care este utilizat pentru a monitoriza în mod regulat starea uneltelor și uzura brăzdarului. Acest lucru permite efectuarea din timp a schimbului de unelte și prevenirea defecțiunilor.

Sistemele digitale și de IT pot fi, de asemenea, utilizate pentru a reduce sarcina de lucru a șoferului. De exemplu, sistemele de management moderne pot transmite informații despre geometriile câmpului, eterogenitățile din și pe sol și despre forțele de tracțiune necesare unui sistem de informații de la bord. Acest lucru este util în programarea și urmărirea culturilor.

Sisteme de asistență și management pentru conducătorii auto:

Sistemele de asistență și management pentru conducător pot fi utilizate pentru a crește productivitatea muncii și pentru a reduce sarcina de lucru a șoferului. De exemplu, sistemul software 3A de la AgXeed poate fi utilizat pentru automatizarea și monitorizarea generală a proceselor importante cross-fabricant pentru tractoare și utilaje.

Acest sistem oferă interfețe deschise și planificare anticipată care vizează optimizarea prin intermediul așa-numitei AgXeed Box. Acesta permite deja integrarea utilajelor de pregătire a solului de la diferiți producători în prezent.

Managementul irigațiilor și al nutrienților:

Utilizarea eficientă a apei și a nutrienților în sol și în culturi reprezintă provocări cheie pentru o agricultură durabilă.

Sistemele digitale și de IT pot fi utilizate pentru a colecta și analiza date despre utilizarea apei și a nutrienților. De exemplu, sistemul Radicle Agronomics de la Precision Planting LLC constă din două componente:

  • GeoPress: un sistem care sigilează și geo-referențiază în mod complet automat amestecul de probe de sol.
  • Radicle Lab: un laborator de sol complet automat, autocurățător și care poate fi calibrat, care acoperă o suprafață de 3 x 3 metri.

Creșterea competitivității:

Sistemele digitale și de IT pot fi utilizate pentru a crește competitivitatea fermierilor prin:

  • Optimizarea proceselor de lucru;
  • Creșterea productivității;
  • Reducerea costurilor.

Tendința către utilizarea crescută a sistemelor digitale și a IT-ului în agricultură este clar evidentă. Aceste sisteme oferă fermierilor noi instrumente pentru a-și optimiza procesele de lucru, a crește productivitatea și a reduce costurile. În plus, aceste sisteme pot ajuta la îmbunătățirea sustenabilității agriculturii.

Agrobiznes, partener media oficial al Agritechnica 2023

Toate aceste inovații vor fi prezentate la Agritechnica 2023, care va avea loc în perioada 12-18 noiembrie 2023 la Hannover, Germania. Agrobiznes este partener media oficial al acestui eveniment.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Bayer anunță un parteneriat cu Trinity Agtech pentru monitorizarea carbonului în ferme

Bayer a anunțat, astăzi, un parteneriat cu compania cu sediul în Regatul Unit, Trinity Agtech. În cadrul eforturilor Bayer...

Croptimistic lansează SWAT CAM, instrument automat inovator pentru numărarea plantelor

Compania Croptimistic Technology Inc. a lansat SWAT CAM, un instrument automat inovator pentru numărarea plantelor. Această tehnologie îmbunătățește considerabil...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole