11.8 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR: Săptămâna viitoare va fi aprobată alocarea suplimentară a 18 milioane de...

MADR: Săptămâna viitoare va fi aprobată alocarea suplimentară a 18 milioane de euro pentru ciclul I din programul Tomata

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, a anunțat în cadrul unei intervenții despre faptul că săptămâna viitoare va fi aprobată alocarea suplimentară în valoare de 18 milioane de euro pentru ciclul I din programul Tomata.

Totodată, acesta a anunțat despre faptul că va fi aprobată alocarea sumei cuvenite pentru ciclul II din Programul de susținere a producției de legume în spații protejate.

„Vă asigur că atât instituția pe care o conduc, cât și Guvernul României au o responsabilitate foarte mare de a proteja fermierii și legumicultorii români, de a-i sprijini și, nu în ultimul rând, de a promova produsele românești, astfel încât să găsim tot timpul anului în magazine aceste produse, iar românii să cumpere românește!”, a declarat ministrul Florin Barbu în cadrul HortiShow.

Acesta a mai adăugat că are în vedere demararea, împreună cu Casa Unirea, a unui program amplu, în principalele bazine legumicole din România, prin realizarea în următorii trei ani a 15 centre de colectare legume și fructe.

Astfel, este prevăzut ca prin acest program să se acorde sprijin pentru echipamente de încălzit și combustibil necesar, astfel încât să fie asigurată producția de legume pe tot parcursul anului.

Totodată, centrele de colectare vor fi gestionate de Casa Unirea și cooperative agricole, iar livrările se vor face în baza parteneriatelor cu marile rețele comerciale informații.

Florin Barbu a prezentat proiectul centrului-pilot, care va fi realizat pe o suprafață de 3000 de metri pătrați, cu temperatură controlată, ce va avea trei benzi de sortare, inclusiv dotări pentru ambalare și un centru de testare al produselor, iar marfa care va fi colectată în aceste centre va dispune de toate certificatele necesare, potrivit legislației în vigoare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele specifice până pe 6 mai

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis pentru perioada...
‹ adv ›

AgroMeteo: Seceta pedologică se menţine pe suprafeţe agricole extinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia

Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din Moldova, Dobrogea şi...

Guvernul francez anunţă noi măsuri pentru a rezolva criza din sectorul agricol

Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa că va încheia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole