23.1 C
București
vineri, 21 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul rus al Agriculturii: Penuria de combustibili ameninţă să perturbe recoltarea de...

Ministrul rus al Agriculturii: Penuria de combustibili ameninţă să perturbe recoltarea de toamnă

Ministrul rus al Agriculturii, Dmitry Patrushev, a declarat miercuri că penuria de combustibili ameninţă să perturbe recoltarea de toamnă şi însămânţarea, şi a cerut suspendarea exporturilor de produse petroliere, a informat agenţia rusă de presă Interfax, transmite Reuters.

Rusia, unul dintre cei mai mari producători globali de petrol, se confruntă cu o penurie de combustibili, esenţiali pentru recoltare în anumite părţi din grânarul sudic, iar situaţia s-ar putea înrăutăţi în următoarele luni, conform surselor de pe piaţă.

Traderii spun că piaţa carburanţilor este afectată de o combinaţie de factori, inclusiv lucrări de mentenanţă la rafinării, blocaje pe calea ferată şi deprecierea rublei, care stimulează exporturile de produse petroliere.

Oficialii de la Moscova au încercat în ultimele luni să rezolve deficitul de benzină şi motorină, analizând reducerea exporturilor ca o decizie de ultimă instanţă pentru a preveni o criză serioasă a combustibililor, care ar putea fi incomodă pentru Kremlin, în perspectiva alegerilor prezidenţiale din martie.

„Deja avem problemele cu disponibilitatea combustibililor. Acum vom opri recoltarea şi nu vom face însămânţările de iarnă. Va fi un dezastru”, a declarat Dmitry Patrushev în comitetul parlamentar care se ocupă de problemele agriculturii.

„Poate este momentul să oprim temporar exporturile de produse petroliere până când se va stabiliza situaţia pe piaţa internă”, a afirmat ministrul rus al Agriculturii.

Adjunctul ministrului rus al Energiei, Pavel Sorokin, a anunţat că un proiect de decret, care permite doar producătorilor de combustibili să exporte produse petroliere, a fost deja trimis Guvernului şi administraţiei prezidenţiale.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Balonarea la miei și iezi – cauze, tratament și prevenire

Balonarea la miei și iezi sau Enterotoxemia anaerobă este...
‹ adv ›

Investiţii în exploataţii agricole – Solicitările de finanţare se pot depune începând de marţi, 25 iunie

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) lansează sesiunea de primire a solicitărilor de finanţare pentru achiziţii simple de utilaje...

ADAMA: 10 ani de existență a brandului la nivel global și unul dintre cele mai diversificate portofolii de substanțe active din lume

ADAMA Agricultural Solutions România și Grupul ADAMA, lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, aniversează 10 ani de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole