9.7 C
București
sâmbătă, 11 mai, 2024

-

HomepageAdvPlatforma FutureON KWS: O agricultură privită la 360 de grade, cu predictibilitate...

Platforma FutureON KWS: O agricultură privită la 360 de grade, cu predictibilitate pentru viitor

Provocările impuse de schimbările climatice și responsabilitatea agriculturii în asigurarea securității alimentare nu pot fi negate. Conceptul Cross Crop marca KWS, bazat pe colaborare între fermier și companiile furnizoare de soluții în agricultură, propune o abordare progresistă, punând accent pe durabilitate, adaptabilitate și îmbrățișarea tehnologiei.

Rezultatele și recomandările specialiștilor KWS, elaborate alături de partenerii Nufarm și Titan Machinery, au fost prezentate în cadrul platformelor FutureON, organizate în diferite zone agricole ale României. Ultimul eveniment a avut loc la în localitatea Modelu, județul Călarași.

„Conceptul FutureON se referă în primul rând la o agricultură privită la 360 de grade, o agricultură cu predictibilitate pentru viitor. Iar o astfel de agricultură înseamnă parteneriate de succes. Astfel, împreună cu fermierii și partenerii – Titan Machinery, Nufarm România și Michelin ne propunem să identificăm și să oferim soluții personalizate de care are nevoie fiecare fermă pentru a atinge performanță”, au menționat în debutul evenimentului reprezentanții KWS România.

Conceptul Cross Crop oferă fermierilor o gamă diversă de produse adaptate realităților din câmp, o varietate optimizată de culturi cu valoare bună pe piață, modele de predicție pentru întreținerea culturilor, dar și consiliere digitală direcționată și adaptată fiecărei parcele a fermierului, datorită platformei MyKWS.

În plus, KWS mai vine la pachet și cu grupa de hibrizi ClimaControl3, prezentați în cadrul evenimentului.

Hibrizii din grupa ClimaControl3 au o toleranță sporită la temperaturile ridicate și la cantități reduse de apă în sol. Aceștia sunt „cu trei pași înaintea secetei” datorită: unei vigori foarte bune de creștere, unei dezvoltări foarte bune a rădăcinii și înfloririi timpurii ce va asigura o sincronizare foarte bună a apariției polenului și mătăsii, dar și o umplere accelerată a boabelor.

„Compania KWS pe sute de hectare în diferite zone ale României testează hibrizii pentru a determina comportamentul acestora în diferite condiții de cultură, densități și tehnologii. Pentru noi, soluția este o sămânță de calitate semănată într-un teren corespunzător. Hibrizii pe care îi prezentăm au fost testați pe parcursul mai multor ani, astfel că recomandăm fermierilor să aibă încredere în specialiștii KWS, să le ofere cât mai multe informații despre condițiile pe care le-au avut în ultimii ani, iar într-un final vor primi recomandări care îi vor ajuta să obțină rentabilitatea tot mai greu de atins acum”, susține Tomel Petrache, product manager KWS Semințe.

În platforma prezentată, plantele de porumb au fost afectate de stresul produs de arșiță și secetă, iar fotosinteza a fost afectată din cauza a două episoade de grindină înregistrate.

„La moment, se estimează o producție de aproximativ șase tone per hectar, însă vom monitoriza evoluția plantelor în continuare. Îndemnăm fermierii să opteze pentru o genetică adaptată semănatului timpuriu, pentru a face față provocărilor din momentele cheie pentru dezvoltarea culturii”.

Hibrizii KWS din Grupa ClimaControl3 sunt disponibili pe acest link.

Experții Titan Machinery au oferit mai multe detalii despre AFS Connect – hărți de variație și recoltă ce poate ajuta fermierii să ia decizii corecte; Tehnologii de precizie, inclusiv rețeaua de semnal de precizie RTK+ dezvoltată de companie.

Experții Nufarm România au prezentat portofoliul de produse recomandate pentru cultura porumbului, în special pentru erbicidare în condiții de arșiță – menționând produsele Starship 100 SC, Tandus și Valentia, dar și fungicide și insecticide recomandate pentru culturile de toamnă. Mai multe detalii găsiți accesând acest link.

Totodată, aceștia au menționat că, unul dintre obiectivele de bază ale companiei este de a dezvolta produse în conformitate cu Pactul Verde European, pentru care a fost alocat o treime din bugetul de dezvoltare.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și activitățile companiilor implicate, vă invităm să accesați site-ul www.kws.ro.

  • Citește despre ->
  • KWS
Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Apofruit – cooperativa din Italia cu 2700 de membri, anunță planurile de investiții în inovație varietală

Apofruit, o importantă cooperativă din Italia cu peste 2.700...

Saint-Gobain România şi OMV Petrom semnează un acord pentru furnizarea de energie verde

OMV Petrom va livra, în următorii cinci ani, circa 800 GWh de energie regenerabilă în cele 14 locaţii ale...

Soluții pentru îmbunătățirea protecției și sănătății culturilor împotriva dăunătorilor în condiții nefavorabile

Succesul fermierilor depinde de protecția corespunzătoare și eficientă a culturilor în prezența dăunătorilor care pot afecta productivitatea și profitabilitatea...

CEC Bank a finanţat peste 3.000 de proiecte din fonduri europene

Fondurile europene au un rol esenţial în dezvoltarea României, CEC Bank finanţând, de la demararea exerciţiului financiar 2007-2013 şi...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole