14.1 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

-

HomepageAdvApofruit - cooperativa din Italia cu 2700 de membri, anunță planurile de...

Apofruit – cooperativa din Italia cu 2700 de membri, anunță planurile de investiții în inovație varietală

Apofruit, o importantă cooperativă din Italia cu peste 2.700 de membri, a prezentat realizările și planurile sale strategice în cadrul Macfrut 2024, una dintre cele mai mari expoziții horticole din UE.

La eveniment au fost prezenți oficiali de top ai Apofruit, inclusiv președintele Mirco Zanotti, directorul de inovație Andrea Grassi, directorul de vânzări Mirco Zanelli și directorul general Ernesto Fornari. Agrobiznes este partener media de promovare al evenimentului.

Principala temă discutată a fost inovația varietală în pomicultură, văzută ca un răspuns la nevoile producătorilor și consumatorilor.

Inovația varietală este esențială pentru Apofruit, cooperativa colaborând cu institute de cercetare și geneticieni pentru a dezvolta soiuri noi, unele exclusive, care să corespundă cererii pieței.

Aceste soiuri sunt menite să fie productive, adaptabile la condiții climatice variate și rezistente la noi provocări biotice, oferind, totodată, produse gustoase și integrate în sinergia grupului.

Datele prezentate de Apofruit pentru anul 2022 arată o cifră de afaceri de 321 milioane de euro, raportul pentru 2023 va fi publicat în iunie al anului curent.

În 2025, Apofruit va sărbători 65 de ani de existență, având la bază 2.750 de producători și procesând și comercializând 151.000 de tone de fructe și legume în cele 12 unități de procesare și depozitare.

Cooperativa se mândrește cu 179 de angajați permanenți și 1.972 de sezonieri.

Strategia de inovație varietală include o gamă largă de fructe: căpșuni, piersici, nectarine, caise, prune, cireșe, pere, mere, kaki, struguri de masă fără semințe și kiwi.

Proiectele de inovație sunt finanțate prin alocarea a 50% din resursele pentru fructe și legume ale Organizației Comune de Piață (OCM), direct către membrii cooperativă.

Pe lângă inovațiile varietale, Apofruit pune accent și pe eficiența afacerii și pe valorificarea producțiilor membrilor săi, asigurând transparența în decontări și gestionarea eficientă a lichidităților și veniturilor.

Produsele sub mărcile Solarelli, Solemio, Almaverde Bio și Piraccini au înregistrat performanțe de vânzări pozitive în 2023, confirmând succesul abordării adoptate.

Ernesto Fornari a subliniat succesul investițiilor în inovații varietale, anticipând dezvoltări semnificative.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Patria Bank a raportat o creştere cu 171% a profitului net în primul trimestru, la 8 milioane de lei

Patria Bank a înregistrat, în primul trimestru, un profit net de 8 milioane lei, în creştere cu 171% faţă...

Maria Cîrjă: Tehnologiile precum CRISPR-Cas sunt esențiale în adaptarea și diminuarea schimbărilor climatice

Fermierii ar trebui să aibă acces la inovații revoluționare, precum Noile Tehnici Genomice (NGTs), pentru a face față și...

Photon Energy a împrumutat 15 mln de euro de la BERD pentru construcţia unor parcuri fotovoltaice în România

Grupul olandez Photon Energy N.V. a anunţat marţi semnarea unui acord de împrumut securizat, în valoare de până la...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole