30.4 C
București
duminică, 16 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleInvestiție de 40 milioane de euro într-o fabrică de ulei din sudul...

Investiție de 40 milioane de euro într-o fabrică de ulei din sudul județului Gorj

O investiție de aproximativ 40 milioane de euro va fi realizată în sudul județului Gorj, la granița cu județul Dolj. Va fi construită printr-un sprijin financiar obținut printr-un program derulat de Ministerul Agriculturii, notează adevărul.ro.

O fabrică de ulei va fi realizată de către un investitor din județul Dolj, care va beneficia și de un ajutor de stat. Fabrica de ulei va fi ridicată în comuna Țânțăreni. Consiliul Local Țânțăreni a concesionat investitorului un teren de suprafață de 12 hectare.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a spus că fabrica va fi construită printr-un sprijin financiar obținut printr-un program derulat de Ministerul Agriculturii.

„Ajutorul este realizat prin programul „Investalim” derulat de Ministerul Agriculturii. Un operator economic este declarat câștigător și s-a aprobat Ordonanța de Urgență prin care s-a finanțat și în cel mult zece zile va fi semnat contractul de finanțare pentru realizarea unei fabrici de ulei”, a spus Cosmin Popescu la Radio Infinit.

Terenul a fost concesionat de la primărie

Firma care va face fabrica de ulei la Țânțăreni a ales această localitate întrucât este apropiată de producătorii de floarea soarelui din județele Dolj și Olt.

„Concesiunea terenului de 12 hectare a fost pusă la dispoziție pentru realizarea fabricii de ulei. S-a semnat contractul, iar acum va începe investiția propriu zisă. Semințele de floarea soarelui din județele Dolj și Olt vor fi procesate la Țânțăreni”, a mai precizat Cosmin Popescu. 

Cele mai mari ajutoare de stat

Societățile care investesc în județul Gorj pot să beneficieze de cele mai mari ajutoare de stat din România. Cosmin Popescu a spus că interesul oamenilor de afaceri a crescut, după ce s-a aprobat acest ajutor de stat.

„Gorjul, conform unei noi hotărâri de guvern, aprobată acum trei săptămâni, are o intensitate a ajutorului de stat pe tot teritoriul județului de 70%, iar acest lucru a dat idei multor oameni de afaceri care doresc să vină și să investească, pentru că este cea mai mare intensitate a ajutorului de stat acordată la nivelul țării.

Intensitatea ajutorului de stat înseamnă gradul de cofinanțare. Vorbim de investiții mari. Investiția minimă este de 10 milioane de euro, iar maximum este 57 de milioane de euro, conform hotărârii de guvern. Sunt 60 de coduri CAEN eligibile”, a declarat Cosmin Popescu.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Melci în grădină – ce mănâncă, cum îi ținem la distanță

Frecvent, putem întâlni melci în grădină sau curte. Aceștia, fiind erbivori, deseori provoacă daune culturilor. În acest articol vom...

Când și cum se aplică giberelina GA3 la vița de vie

În viticultura sunt utilizate substanţe cu efect de stimulare (gibereline, auxine, citochinine) şi de inhibare (acidul abscizic, etefonul), iar...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole