30.1 C
București
miercuri, 19 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleUn fermier din SUA, ce implementează No-till, ar putea bate recordul de...

Un fermier din SUA, ce implementează No-till, ar putea bate recordul de 20 de ani la recolta de porumb pe teren neirigat

Russel Hedrick, fermier din Carolina de Nord, ar putea face istorie cu recolta sa din 2022. Hedrick a anunțat o recoltă pentru concursul de producție din 2022 al Asociației Cultivatorilor de Porumb din Carolina de Nord, în cantitate de 459,51 busheli (circa 13,8 tone) pe acru (1 acru = 4046,8 metri pătrați) obținută pe terenuri neirigate.

Randamentul mediu la porumb pentru Catawba unde se afla câmpurile de producere ale acestuia este situat între 100 și 124 de busheli pe acru, conform datelor USDA NASS.

Potrivit informațiilor actualizate pe platforma No-till Farmer, acesta ar doborî recordul anterior de 442,14 busheli/acru la producția de porumb pe teren neirigat stabilit de Frances Childs în 2002.

Recordul mondial la porumb:

Recordul mondial actual la producția de porumb pentru toate sistemele de lucrare a solului este de 616,2 busheli pe acru, stabilit de David Hula din Charles City, Virginia, în 2019. Hula a realizat obiectivul implementând sisteme cum ar fi mulch-till, strip-till și mini-till pe teren irigat.

Pe teren neirigat, precum am menționat, Frances Childs a stabilit recordul mondial de 442,14 busheli pe acru încă în 2002, potrivit datelor agupdate.com.

Russel Hedrick care ar putea să-l depășească, spune că succesul i-a fost asigurat datorită practicilor agriculturii regenerative, cultivând amestecuri de culturi de acoperire care ar oferi avantaje cum ar fi disponibilitatea nutrienților, suprimarea buruienilor, cât și conservarea umidității.

Detalii despre culturile de acoperire, găsiți pe acest link.

„Sănătatea solului este numărul 1 în producerea de rezultate mai bune la fermă”, menționează Russel Hedrick.

În plus, Hedrick menționează faptul că l-au ajutat să obțină astfel de rezultate monitorizarea permanentă a stării solului și asigurarea acestuia și a plantelor cu tot de ce au nevoie.

„Analiza țesuturilor plantelor și analiza corectă a solului în straturi mai profunde decât recomandările generale sunt factorii cei mai importanți care trebuie monitorizați pentru a obține performanță. Multe dintre testele tradiționale oferă citiri false și informații de disponibilitate mai mare sau mai scăzută a nutrienților. Dacă oferi culturii exact ceea de ce are nevoie, te răsplătește”.

Obiectivul fermierului de a schimba practicile agricole convenționale pentru a îmbunătăți terenurile agricole a fost stabilit încă acum zece ani. În 2017, a câștigat concursul North Carolina Corn Yield, devenind prima persoană din zonă care a câștigat concursul folosind practici regenerative.

Densitatea plantelor a fost de la 32.000 la 45.900 de plante per acru, iar distanța dintre rânduri de 30 inch. Hibridul de porumb utilizat AgVenture 9916 se caracterizează printr-o toleranță sporită la secetă.

Hedrick menționează că a avut cheltuieli de circa 1000 de dolari per acru în acest an la producerea porumbului.

În baza testelor de sol, Hedrick a aplicat aproximativ 140 kg de azot pe acru, 64 kg de fosfor, 18 kg de potasiu și 45 de kg de sulf. De asemenea, a administrat bor, zinc, molibden, nichel, cobalt, acizi humici, acizi fulvici printr-o aplicare de precizie.

‹ adv ›

2 COMENTARII

  • Bună ziua,
   Sinceră să fiu, îmi plăcute atât de mult știrea, că am decis să o public cât mai rapid, iar apoi am scris recolta în comentarii pe rețele, fără a mă gândi că ar trebui și aici.
   O voi adăuga neapărat în aceste zile.
   P.S. Mă bucur mult că ne citiți :))))
   O zi minunată să aveți!

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Culturile de acoperire – soluția multor probleme în No-till și nu doar

No-till sau agricultura conservativă devine o perspectivă pentru tot...
‹ adv ›

Controlul rozătoarelor în „era” No-till: 4 reguli de bază

Sistemul No-till sau agricultura conservativă prinde viață în tot mai multe ferme, ca rezultat al schimbărilor climatice ce impun,...

5 sfaturi pentru cei curioși de a trece la No-till

Economie de timp și combustibil, reducerea eroziunii, îmbunătățirea ciclului nutrienților, a umidității solului și a rezistenței în fața secetei....
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole