20.7 C
București
vineri, 21 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGuvernul a aprobat măsuri pentru susţinerea fermierilor care cultivă sfeclă de zahăr

Guvernul a aprobat măsuri pentru susţinerea fermierilor care cultivă sfeclă de zahăr

Guvernul a aprobat, joi, un memorandum care prevede măsuri pentru susţinerea fermierilor care cultivă sfeclă de zahăr, precum şi pentru relansarea industriei de procesare a sfeclei de zahăr.

Potrivit unui comunicat al Executivului, sprijinul se acordă atât din fonduri europene, prin Programul Naţional Strategic – Politica Agricolă Comună, prin plăţi directe, inclusiv sprijin cuplat voluntar (FEGA), cât şi de la bugetul de stat, în scopul menţinerii suprafeţelor cu potenţial şi tradiţie, respectiv majorării suprafeţei cultivate cu sfeclă de zahăr, astfel încât procesatorii să-şi poată evalua, stabili şi asigura cantităţile de materie primă, precum şi fluxul de numerar necesar pentru capital de lucru şi/sau investiţii.

„Stimularea creşterii, în perioada următoare, a suprafeţelor cultivate cu sfeclă de zahăr şi a producţiei de zahăr este determinată de necesitatea redresării activităţilor fabricilor de zahăr, astfel încât să crească producţia de zahăr din sfeclă din România”, se spune în comunicat.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ajutor de stat de 20 milioane euro pentru producătorul de tractoare Irum

Premierul Nicolae Ciucă, care s-a aflat joi în vizită...
‹ adv ›

Echilibrarea balanţei comerciale cu produse agroalimentare, printre obiective în domeniul Agriculturii

Echilibrarea balanţei comerciale cu produse agroalimentare prin reducerea importurilor, stimularea exportului, a producţiei şi a consumului de produse româneşti...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole