20 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

-

HomepageAdvPlatforma FutureON KWS: O agricultură privită la 360 de grade, cu predictibilitate...

Platforma FutureON KWS: O agricultură privită la 360 de grade, cu predictibilitate pentru viitor

Provocările impuse de schimbările climatice și responsabilitatea agriculturii în asigurarea securității alimentare nu pot fi negate. Conceptul Cross Crop marca KWS, bazat pe colaborare între fermier și companiile furnizoare de soluții în agricultură, propune o abordare progresistă, punând accent pe durabilitate, adaptabilitate și îmbrățișarea tehnologiei.

Rezultatele și recomandările specialiștilor KWS, elaborate alături de partenerii Nufarm și Titan Machinery, au fost prezentate în cadrul platformelor FutureON, organizate în diferite zone agricole ale României. Ultimul eveniment a avut loc la în localitatea Modelu, județul Călarași.

„Conceptul FutureON se referă în primul rând la o agricultură privită la 360 de grade, o agricultură cu predictibilitate pentru viitor. Iar o astfel de agricultură înseamnă parteneriate de succes. Astfel, împreună cu fermierii și partenerii – Titan Machinery, Nufarm România și Michelin ne propunem să identificăm și să oferim soluții personalizate de care are nevoie fiecare fermă pentru a atinge performanță”, au menționat în debutul evenimentului reprezentanții KWS România.

Conceptul Cross Crop oferă fermierilor o gamă diversă de produse adaptate realităților din câmp, o varietate optimizată de culturi cu valoare bună pe piață, modele de predicție pentru întreținerea culturilor, dar și consiliere digitală direcționată și adaptată fiecărei parcele a fermierului, datorită platformei MyKWS.

În plus, KWS mai vine la pachet și cu grupa de hibrizi ClimaControl3, prezentați în cadrul evenimentului.

Hibrizii din grupa ClimaControl3 au o toleranță sporită la temperaturile ridicate și la cantități reduse de apă în sol. Aceștia sunt „cu trei pași înaintea secetei” datorită: unei vigori foarte bune de creștere, unei dezvoltări foarte bune a rădăcinii și înfloririi timpurii ce va asigura o sincronizare foarte bună a apariției polenului și mătăsii, dar și o umplere accelerată a boabelor.

„Compania KWS pe sute de hectare în diferite zone ale României testează hibrizii pentru a determina comportamentul acestora în diferite condiții de cultură, densități și tehnologii. Pentru noi, soluția este o sămânță de calitate semănată într-un teren corespunzător. Hibrizii pe care îi prezentăm au fost testați pe parcursul mai multor ani, astfel că recomandăm fermierilor să aibă încredere în specialiștii KWS, să le ofere cât mai multe informații despre condițiile pe care le-au avut în ultimii ani, iar într-un final vor primi recomandări care îi vor ajuta să obțină rentabilitatea tot mai greu de atins acum”, susține Tomel Petrache, product manager KWS Semințe.

În platforma prezentată, plantele de porumb au fost afectate de stresul produs de arșiță și secetă, iar fotosinteza a fost afectată din cauza a două episoade de grindină înregistrate.

„La moment, se estimează o producție de aproximativ șase tone per hectar, însă vom monitoriza evoluția plantelor în continuare. Îndemnăm fermierii să opteze pentru o genetică adaptată semănatului timpuriu, pentru a face față provocărilor din momentele cheie pentru dezvoltarea culturii”.

Hibrizii KWS din Grupa ClimaControl3 sunt disponibili pe acest link.

Experții Titan Machinery au oferit mai multe detalii despre AFS Connect – hărți de variație și recoltă ce poate ajuta fermierii să ia decizii corecte; Tehnologii de precizie, inclusiv rețeaua de semnal de precizie RTK+ dezvoltată de companie.

Experții Nufarm România au prezentat portofoliul de produse recomandate pentru cultura porumbului, în special pentru erbicidare în condiții de arșiță – menționând produsele Starship 100 SC, Tandus și Valentia, dar și fungicide și insecticide recomandate pentru culturile de toamnă. Mai multe detalii găsiți accesând acest link.

Totodată, aceștia au menționat că, unul dintre obiectivele de bază ale companiei este de a dezvolta produse în conformitate cu Pactul Verde European, pentru care a fost alocat o treime din bugetul de dezvoltare.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și activitățile companiilor implicate, vă invităm să accesați site-ul www.kws.ro.

  • Citește despre ->
  • KWS
Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Tractorul MF 9S, prezentat în premieră de Sigma CVM fermierilor din România

Ce ne puteți spune despre participarea Sigma CVM România...

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile de investiții, iar județul Timiș este unul dintre orașele cheie...

OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalaţie inovatoare pentru captarea şi utilizarea carbonului

OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalaţie inovatoare pentru captarea şi utilizarea carbonului, o iniţiativă parte din proiectul...

CEC Bank continuă să finanţeze agricultorii prin programul guvernamental Rural Plus

CEC Bank finanţează agricultorii români şi în anul 2024 prin Rural Plus, componentă a programului guvernamental IMM Plus, acordând...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole