20.2 C
București
sâmbătă, 19 iunie, 2021

-

HomepageAnaliticaSfaturi la procurarea porcilor pentru îngrășat

Sfaturi la procurarea porcilor pentru îngrășat

Locuitorilor de la țară le este foarte convenabil să crească pe lângă casă porci deoarece pot folosi, pe lângă hrana concentrată, resturile alimentare sau cele de la bucătărie.

Ca îngrășarea porcilor să vă aducă profit alegeți animale cu un apetit bun și din rase ce cresc repede. Aceste calități le puteți determina examinându-le constituția.

Astfel, în umeri purcelul nu va fi mai lat ca în spate, trunchiul va fi lung și drept, spinarea lată va coborî în șolduri rotunde și adânci.

O spinare încovoiată, spată îngustă și un abdomen flasc vădesc o dezvoltare slabă a musculaturii. De asemenea, crupa trebuie să fie dreaptă, jamboanele lungi, cărnoase, bine dezvoltate în părți și rotunjite în spate.

Este foarte important ca membrele grăsunilor să fie puternice și sănătoase deoarece animalele a căror articulații sunt slabe nu pot să-și țină greutatea pe picioare și stau mai mult timp ”așezați”.

Suinele cu picioare lungi și uscățive cresc un timp mai îndelungat, respectiv se îngrașă mai bine chiar dacă sunt hrăniți cu furaje ieftine, voluminoase și puține concentrate.

În schimb suinele cu picioare scunde, chișițe scurte și oase subțiri se opresc devreme din crescut și depun rapid grăsimi.

Aceștia se cumpără doar când se dorește îngrășarea pentru grăsime, iar dieta lor va fi bazată în principal pe furaje concentrate.

Acumulează destul de devreme grăsimi porcii cu capul ușor și turtit, pe când cei a căror cap e greu, cu profil drept denotă faptul că animalul este robust, musculos și poate crește repede și îndelungat.

La cumpărarea purceilor se va face obligatoriu proba mesei. Îi veți alegeți doar pe cei care mănâncă pofticios și care mai degrabă apucă hrana și nu o sug.

Cel mai indicat este să cumpărați purceii născuți primăvara. Pe lângă faptul că în perioada verii pot fi hrăniți cu nutrețuri ieftine cum ar fi iarba verde sau resturile de la legume, nu va fi nevoie nici de condiții speciale de întreținere.

Află despre Creșterea porcilor: Recomandări privind hrana, gestația.

Agrobiznes
Totul despre agricultură, afaceri și oportunități de dezvoltare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pe râuri din 11 bazine hidrografice

Hidrologii au emis sâmbătă noi avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pe râuri din 11 bazine hidrografice,...
- adv -spot_img

Paralizia sau ologirea puilor – profilaxie și tratament

În perioada creșterii puilor de găină fermierii se întâlnesc cu o problemă destul de răspândită cum ar fi paralizia...

Digitalizarea agriculturii – beneficii considerabile

Digitalizarea agriculturii poate aduce beneficii considerabile nu numai fermierilor, pe care îi ajută să prevină cele trei mari categorii...

Noi pe Facebook

De citit

ANSVSA: 130 de focare active de pestă africană

Numărul focarelor active de pestă porcină (PPA) a scăzut...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției