‹ adv ›
duminică, 19 martie, 2023
10.7 C
București

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaSfaturi la procurarea porcilor pentru îngrășat

Sfaturi la procurarea porcilor pentru îngrășat

Locuitorilor de la țară le este foarte convenabil să crească pe lângă casă porci deoarece pot folosi, pe lângă hrana concentrată, resturile alimentare sau cele de la bucătărie.

Ca îngrășarea porcilor să vă aducă profit alegeți animale cu un apetit bun și din rase ce cresc repede. Aceste calități le puteți determina examinându-le constituția.

Astfel, în umeri purcelul nu va fi mai lat ca în spate, trunchiul va fi lung și drept, spinarea lată va coborî în șolduri rotunde și adânci.

O spinare încovoiată, spată îngustă și un abdomen flasc vădesc o dezvoltare slabă a musculaturii. De asemenea, crupa trebuie să fie dreaptă, jamboanele lungi, cărnoase, bine dezvoltate în părți și rotunjite în spate.

Este foarte important ca membrele grăsunilor să fie puternice și sănătoase deoarece animalele a căror articulații sunt slabe nu pot să-și țină greutatea pe picioare și stau mai mult timp ”așezați”.

Suinele cu picioare lungi și uscățive cresc un timp mai îndelungat, respectiv se îngrașă mai bine chiar dacă sunt hrăniți cu furaje ieftine, voluminoase și puține concentrate.

În schimb suinele cu picioare scunde, chișițe scurte și oase subțiri se opresc devreme din crescut și depun rapid grăsimi.

Aceștia se cumpără doar când se dorește îngrășarea pentru grăsime, iar dieta lor va fi bazată în principal pe furaje concentrate.

Acumulează destul de devreme grăsimi porcii cu capul ușor și turtit, pe când cei a căror cap e greu, cu profil drept denotă faptul că animalul este robust, musculos și poate crește repede și îndelungat.

La cumpărarea purceilor se va face obligatoriu proba mesei. Îi veți alegeți doar pe cei care mănâncă pofticios și care mai degrabă apucă hrana și nu o sug.

Cel mai indicat este să cumpărați purceii născuți primăvara. Pe lângă faptul că în perioada verii pot fi hrăniți cu nutrețuri ieftine cum ar fi iarba verde sau resturile de la legume, nu va fi nevoie nici de condiții speciale de întreținere.

Află despre Creșterea porcilor: Recomandări privind hrana, gestația.

Discută cu alți fermieri în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Hipoglicemia sau de ce purceii nou-născuți slăbesc și mor

Hipoglicemia purceilor nou-născuți, cunoscută și ca Baby Pig Disease...
‹ adv ›

Rasa de porci Marele Alb – caracteristică

Vorbind despre porci ne apare în față o imagine tipică: animal plinuț, cu corp în formă de butoiaș, pielea...

Cum creștem, îngrijim și hrănim un porc mistreț ca afacere

Carnea de mistreț este un deliciu apreciat de gurmanzii adevărați. Ea se găsește rar pe rafturile magazinelor, deoarece puțini...

Cele mai periculoase și frecvente boli infecțioase la porci

Una din particularitățile de bază în creșterea porcilor este că acest proces durează aproximativ un an, cu cheltuieli de întreținere...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole