17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePatru operatori de cereale din Portul Constanța - amendaţi cu câte 15.000...

Patru operatori de cereale din Portul Constanța – amendaţi cu câte 15.000 lei pentru poluarea aerului

Patru operatori de cereale din Portul Constanţa au fost amendaţi cu câte 15.000 lei de Garda de Mediu pentru poluarea aerului, au informat vineri reprezentanţii instituţiei de control.

Potrivit Gardei de Mediu Constanţa, patru operatori de cereale care desfăşoară activitate în danele 17, 31-33, 38 şi 41-43 din Portul Constanţa au fost amendaţi cu câte 15.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.104/2011 privind calitatea aerului înconjurător.

„Pe timpul operaţiunilor de încărcare/descărcare cereale din silozuri în nave maritime şi barje, s-au produs emisii de praf şi pulberi în atmosferă, care s-au dispersat în zonele adiacente punctelor de lucru”, reiese din comunicat.

Societăţile sancţionate aveau obligaţia legală de a lua toate măsurile de prevenire a poluării mediului, să asigure colectarea şi dirijarea emisiilor fugitive, utilizarea echipamentelor adecvate de reţinere a poluanţilor, implementarea şi respectarea procedurilor de operare.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Portul Constanţa va pune la dispoziţie o dană suplimentară pentru cerealele ucrainene

Portul Constanţa va echipa o dană suplimentară pentru transbordarea cerealelor ucrainene, a informat compania Ukrainian Danube Shipping Company (UDP)...

Ciolacu: Transformarea Portului Constanţa în principalul hub logistic la Marea Neagră – obiectiv esenţial

Transformarea Portului Constanţa în principalul hub logistic la Marea Neagră este un obiectiv esenţial pentru creşterea rezilienţei regionale şi...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole