15 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePatru operatori de cereale din Portul Constanța - amendaţi cu câte 15.000...

Patru operatori de cereale din Portul Constanța – amendaţi cu câte 15.000 lei pentru poluarea aerului

Patru operatori de cereale din Portul Constanţa au fost amendaţi cu câte 15.000 lei de Garda de Mediu pentru poluarea aerului, au informat vineri reprezentanţii instituţiei de control.

Potrivit Gardei de Mediu Constanţa, patru operatori de cereale care desfăşoară activitate în danele 17, 31-33, 38 şi 41-43 din Portul Constanţa au fost amendaţi cu câte 15.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.104/2011 privind calitatea aerului înconjurător.

„Pe timpul operaţiunilor de încărcare/descărcare cereale din silozuri în nave maritime şi barje, s-au produs emisii de praf şi pulberi în atmosferă, care s-au dispersat în zonele adiacente punctelor de lucru”, reiese din comunicat.

Societăţile sancţionate aveau obligaţia legală de a lua toate măsurile de prevenire a poluării mediului, să asigure colectarea şi dirijarea emisiilor fugitive, utilizarea echipamentelor adecvate de reţinere a poluanţilor, implementarea şi respectarea procedurilor de operare.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Toate drumurile intens circulate din Portul Constanța vor fi asfaltate 

În perioada imediat următoare, CN Administrația Porturilor Maritime SA...
‹ adv ›

Guvernul a aprobat Memorandumul privind realizarea lucrărilor în vederea dezvoltării de terminale specializate în Portul Constanţa Sud

Executivul a aprobat în şedinţa desfăşurată de joi, la propunerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Memorandumul cu privire la realizarea...

Boloș: Portul Constanţa va avea două scannere operaţionale până la sfârșitul acestui an 

Portul Constanţa va avea două scannere operaţionale până la sfârșitul acestui an, din cele 26 de sisteme noi de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole