19.9 C
București
joi, 16 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTârgul de Miere la Muzeul Satului: Produse apicole oferite spre degustare de...

Târgul de Miere la Muzeul Satului: Produse apicole oferite spre degustare de apicultori din toată ţara

Târgul de Miere, eveniment dedicat sărbătoririi Zilei Internaţionale a Albinei, marcată în fiecare an pe 20 mai, va avea loc duminică la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

„Pe aleile din Satul Nou veţi fi întâmpinaţi cu felurite produse apicole puse la dispoziţie şi spre degustare de apicultori veniţi din toată ţara. Printre ei va fi şi Ioan-Cosmin Herţa din satul Galeş, localitatea Sălişte, judeţul Sibiu, cel a cărui miere a ajuns pe masa Suveranului Pontif şi are în palmares Medalia de Aur pentru miere bio”, informează Muzeul Satului.

În curtea gospodăriei Cut din muzeu, la Casa Apicultorului, de la ora 12,00, actorul Nae Alexandru împreună cu interpreta de muzică populară Narcisa Băleanu vor pune în scenă Povestea Casei Cut şi vă vor împărtăşi câte ceva din tradiţiile apicultorilor.

Copiii sunt aşteptaţi între orele 13,00-16,00 la ateliere şi concursuri de desene pe asfalt, ambele activităţi inspirate din viaţa albinelor.

Ziua Mondială a Albinelor a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în anul 2017, la propunerea Asociaţiei Apicultorilor din Republica Slovenia pentru a evidenţia importanţa albinelor pentru umanitate şi pentru a atrage atenţia asupra necesităţii protejării acestora, dar şi a altor polenizatoare.

Data aleasă reprezintă ziua de naştere a lui Anton Jana (20 mai 1734 – 13 septembrie 1773), considerat un pionier şi un expert important al apiculturii moderne.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Târgul de Florii – Eveniment de promovare a produselor autohtone din zona montană

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Cooperativa Caprirom...
‹ adv ›

Un nou târg de produse tradiţionale româneşti în sectorul 4 al Capitalei, în perioada 15 -17 martie 2024

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, în perioada 15-17 martie 2024, Târgul „Poftim din România - Vatra Satului...

Poftim din România. Mărţişor de Bucureşti: Gusturi şi Meşteşuguri Româneşti, târg organizat de MADR

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, în partneriat cu Primăria Sectorului 4 și cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole