10.6 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBuzău: Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare, pregătită de irigarea a peste 40.000...

Buzău: Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare, pregătită de irigarea a peste 40.000 de hectare de teren, în acest an

Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare (FTIF) şi-a propus, pentru anul agricol curent, irigarea a peste 40.000 de hectare de teren, concomitent cu amenajarea unor sisteme de irigaţii în Câmpia Buzăului.

Potrivit FTIF Buzău, la nivelul judeţului, reţeaua de irigaţii se întinde pe o suprafaţă de peste 41.000 de hectare.

„FTIF Buzău are în administrare amenajări de irigaţii pe o suprafaţă agricolă de 41.425 de hectare. În campania de irigaţii a anului 2024, la data actuală, ANIF-FTIF Buzău a încheiat contracte pentru irigaţii pe o suprafaţă totală de 28.351 de hectare, din care contracte multianuale pe o suprafaţă de 24.652 de hectare.

În cursul anului 2024, contractele sezoniere s-au încheiat pe o suprafaţă de 3.699 hectare. Suprafaţa pregătită pentru irigat pe anul 2024 este de 40.027 hectare”, au transmis, reprezentanţii FTIF Buzău.

Odată cu derularea activităţilor de exploatare, întreţinere şi reparare a amenajărilor de desecare, inspectorii instituţiei s-au asigurat ca reţelele să răspundă din punct de vedere tehnic în situaţia unor ploi abundente sau inundaţii.

„FTIF are în administrare amenajări de desecare pe o suprafaţă brută de 127.644 hectare, din care: 8.500 hectare desecare cu pompare şi 119.144 hectare desecare gravitaţională.

În cursul anului 2024, lucrările din amenajările de desecare cu evacuare prin pompare şi gravitaţională care cuprind canale de desecare colectoare, principale, secundare, terţiare în lungime de 2.066 kilometri, cu staţiile de pompare şi construcţiile hidrotehnice aferente, reţeaua de drenaj compusă din drenuri absorbante şi colectoare au fost verificate periodic de inspectorii de zonă din cadrul Filialei Buzău astfel ca reţeaua să asigure preluarea apel în exces în cazul căderii unor precipitaţii”, precizează sursa citată.

Concomitent cu lucrările de întreţinere şi reparaţii, sunt în curs de execuţie lucrări de amenajare a unor sisteme de irigaţii în Câmpia Buzăului.

„Filiala Teritorială a derulat un număr de 4 proiecte aflate în diferite stadii. Reabilitarea Canalului Vest, din amenajarea de irigaţii AHC Câmpia Buzăului, judeţul Buzău, obiectiv care este realizat în proporţie de 95%.

Reabilitarea conductei îngropate ce se alimentează din Canalul Vest: Derivaţia 1 C Vest; Derivaţia 2 C Vest; Derivaţia 3 C Vest; Derivaţia 4 C Vest.

Reabilitarea amenajării de irigaţii AHC Câmpia Buzăului-Canal Est, judeţul Buzău, obiectiv care se află în curs de desfăşurare a procedurii de licitaţie execuţie. Lucrări de proiectare: reabilitarea amenajării de irigaţii incinta BH Călmăţui, subsistem Stîlpu-Costeşti”, mai informează FTIF. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Buzău: Proiect de refolosire în irigaţii a apelor uzate, inspirat din Israel – unic în România

Inspirat din Israel, un proiect pilot pentru amenajarea unui...
‹ adv ›

Buzău: Proiect de extindere a canalului de irigaţii Siret-Bărăgan

Preşedintele Asociaţiei Prosanterra Buzău, Petrică Marin, unul dintre inginerii care au pus bazele Canalului de irigaţii Siret-Bărăgan, propune o...

Tulcea: Amenajări agricole fără irigaţii de aproape trei săptămâni

Două amenajări din judeţul Tulcea nu primesc apă de aproape trei săptămâni din sistemul de irigaţii, din cauza nivelului...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole