26 C
București
duminică, 31 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR: 400 de mln de euro disponibili din fonduri europene pentru modernizarea...

AFIR: 400 de mln de euro disponibili din fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii de irigaţii

Peste 400 de milioane de euro sunt disponibili din fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii de irigaţii din România, iar solicitanţii pot depune cererile de finanţare începând din 15 martie 2024, a anunţat luni Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Cererile de finanţare pentru modernizarea infrastructurii de irigaţii finanţate prin intermediul intervenţiei DR-25 din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 se depun online prin intermediul paginii oficiale de internet a Agenţiei – www.afir.ro, în perioada 15 martie 2024, ora 9:00 – 15 iulie 2024, ora 16:00.

Beneficiarii eligibili pentru fondurile alocate prin DR-25 sunt Organizaţiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI), înfiinţate în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Potrivit AFIR, valoarea maximă a finanţării care se poate obţine pentru modernizarea sistemelor de irigaţii este de 1,5 milioane de euro/beneficiar, iar sprijinul public este de 100% nerambursabil raportat la costurile eligibile.

Pragul de calitate lunar pentru prima etapă de depunere a sesiunii (15 martie – 14 aprilie 2024) este de 90 de puncte, ulterior acesta scade treptat, până la pragul minim de 40 de puncte aferent ultimei etape lunare (15 iunie – 15 iulie 2024).

Depunerea solicitărilor de finanţare se realizează pe site-ul AFIR, la secţiunea Finanţare, unde este disponibil Ghidul solicitantului şi anexele aferente DR-25 (Detalii şi Anexe DR 25 – NOUL Portal AFIR – informaţii PS PAC, depunere Online) necesare pentru întocmirea documentaţiei în vederea depunerii cererilor de finanţare. 

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Unitate modernă de colectare și procesare a cerealelor la Cricău, realizată pe fonduri europene

Cu o viziune inovatoare și sprijinul AFIR, comunitatea din...
‹ adv ›

AFIR foloseşte soluţii UiPath pentru a sprijini fermierii să acceseze mai rapid fondurile UE

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale face un nou pas pentru sprijinirea fermierilor români care îşi doresc să acceseze fonduri...

AFIR primește cererile de finanțare pentru modernizarea infrastructurii de irigații

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat că începând cu data de 15 martie 2024, ora 09:00, se pot...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole