20 C
București
duminică, 26 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCasa Verde Fotovoltaice - peste 19.000 de beneficiari aprobați

Casa Verde Fotovoltaice – peste 19.000 de beneficiari aprobați

Casa Verde Fotovoltaice – peste 19.000 de noi beneficiari ai programului au primit aprobarea de a instala panouri fotovoltaice, au anunţat, vineri, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

„Am publicat, astăzi, încă o listă cu beneficiari ai programului Casa Verde Fotovoltaice înscrişi în sesiunea din 2023. Avem până acum peste 19.000 de noi viitori prosumatori care au primit aprobarea de a instala panourile fotovoltaice.

Depunem toate eforturile ca bugetul AFM să fie aprobat cât mai repede de către Guvernul României, astfel încât să putem publica toate dosarele declarate eligibile de către instalatori”, a precizat, preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

La rândul său, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a punctat:

„Interesul pentru Casa Verde Fotovoltaice este extrem de mare şi în acest an când avem un buget record de 2 miliarde de lei pentru persoane fizice. La acestea se adaugă 250 de milioane de lei pentru unităţi de cult şi instituţii publice din domeniul asistenţei sociale”.

„Aşa cum am mai spus, ne oprim atunci când vom avea panouri fotovoltaice şi pe ultimul acoperiş din România”, a adăugat el.

Durata de implementare a fiecărui proiect aprobat este de 12 luni de la data publicării listei.

Lista dosarelor acceptate în cadrul acestui program este publicată pe site-ul AFM, la secţiunea aferentă programului „Casa Verde Fotovoltaice” – sesiunea 2023. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Casa Verde Fotovoltaice – AFM a aprobat finanţări de aproape 96 de mln de lei

În cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice au fost publicate...
‹ adv ›

Casa Verde Fotovoltaice. Schimbări importante anunțate de AFM pentru 2024

Casa Verde Fotovoltaice 2024 este pe cale să vină cu unele modificări semnificative, potrivit declarațiilor președintelui Administrației Fondului pentru...

Fechet: Casa Verde Fotovoltaice are un buget record anul acesta, dar trebuie să găsim soluţii de stocare a energiei electrice

Casa Verde Panouri Fotovoltaice are anul acesta un buget record, de două miliarde lei, însă trebuie să ne gândim...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole