20 C
București
vineri, 14 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleElectrica a atras o nouă finanţare nerambursabilă de 17,4 milioane euro, prin...

Electrica a atras o nouă finanţare nerambursabilă de 17,4 milioane euro, prin Fondul de Modernizare

Distribuţie Energie Electrică România, filială a Electrica, a atras încă o finanţare europeană nerambursabilă prin Fondul pentru Modernizare, în valoare de 17,36 milioane euro, reprezentând aproximativ 80% din cheltuielile eligibile pentru un proiect de investiţii în reţeaua de distribuţie de energie electrică, proiect a cărui valoare estimată este de aproximativ 27,65 milioane euro (cu TVA).

Conform Electrica, acest proiect completează lista celor cinci proiecte de investiţii pentru care DEER a atras circa 64,15 milioane euro (cu TVA) prin Fondul de Modernizare.

Proiectul constă în realizarea Staţiei de Transformare 110/20/10 kV în zona cartierului Someşeni, din Cluj-Napoca şi are ca obiectiv alimentarea cu energie electrică a consumatorilor existenţi din zona estică şi zona metropolitană a municipiului, respectiv comuna Apahida.

Cartierul Someşeni şi zonele învecinate acestuia, respectiv comuna Apahida, prin localităţile Sannicoara, Apahida şi Dezmir, reprezintă o zonă aflată în plin proces de dezvoltare, atât industrială, cât şi rezidenţială.

Pe lângă staţia de transformare, proiectul de investiţii vizează modernizarea a cinci posturi de transformare, construirea a 2 noi posturi de transformare, modernizarea de linii electrice de 110 kV (4,2 km) şi construirea de noi linii electrice de 110 kV (38,2 km).

„Din valoarea totală a proiectului, de 138,23 milioane lei (27,65 milioane euro) (cu TVA), costurile eligibile sunt de 108,5 milioane lei, iar contribuţia primită prin Fondul de Modernizare este de 86,8 milioane lei (17,36 milioane euro), reprezentând 80% din costurile eligibile. Pentru partea de costuri neeligibile, conform Metodologiei de stabilire a tarifelor de distribuţie, pentru mijloacele fixe aferente investiţiilor în reţelele de distribuţie realizate din fonduri proprii în cadrul unor proiecte cofinanţate din fonduri europene nerambursabile, puse în funcţiune începând cu data de 1 februarie 2021, se stabileşte un stimulent în valoare de 2 puncte procentuale peste rata reglementată a rentabilităţii aprobată”, menţionează .

Fondul de Modernizare este un instrument de finanţare ce contribuie la obiectivele Pactului ecologic european prin sprijinirea unei tranziţii juste din punct de vedere social către o economie verde.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ajutor de stat mai mare cu 1.500 de euro pentru producătorii de tomate şi usturoi

Deputaţii au aprobat luni, cu 196 de voturi „pentru”,...
‹ adv ›

În premieră, Guvernul va finanța Rabla pentru tractoare

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că Guvernul va finanța, în premieră, programul „Rabla pentru tractoare”, prin Fondul pentru...

AFIR: Finanţare de peste 35 mln de euro pentru construirea de drumuri agricole şi comunale

Proiecte pentru construirea de drumuri agricole şi comunale, în valoare de peste 35 de milioane de euro, au fost...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole