8.4 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleElectrica a atras o nouă finanţare nerambursabilă de 17,4 milioane euro, prin...

Electrica a atras o nouă finanţare nerambursabilă de 17,4 milioane euro, prin Fondul de Modernizare

Distribuţie Energie Electrică România, filială a Electrica, a atras încă o finanţare europeană nerambursabilă prin Fondul pentru Modernizare, în valoare de 17,36 milioane euro, reprezentând aproximativ 80% din cheltuielile eligibile pentru un proiect de investiţii în reţeaua de distribuţie de energie electrică, proiect a cărui valoare estimată este de aproximativ 27,65 milioane euro (cu TVA).

Conform Electrica, acest proiect completează lista celor cinci proiecte de investiţii pentru care DEER a atras circa 64,15 milioane euro (cu TVA) prin Fondul de Modernizare.

Proiectul constă în realizarea Staţiei de Transformare 110/20/10 kV în zona cartierului Someşeni, din Cluj-Napoca şi are ca obiectiv alimentarea cu energie electrică a consumatorilor existenţi din zona estică şi zona metropolitană a municipiului, respectiv comuna Apahida.

Cartierul Someşeni şi zonele învecinate acestuia, respectiv comuna Apahida, prin localităţile Sannicoara, Apahida şi Dezmir, reprezintă o zonă aflată în plin proces de dezvoltare, atât industrială, cât şi rezidenţială.

Pe lângă staţia de transformare, proiectul de investiţii vizează modernizarea a cinci posturi de transformare, construirea a 2 noi posturi de transformare, modernizarea de linii electrice de 110 kV (4,2 km) şi construirea de noi linii electrice de 110 kV (38,2 km).

„Din valoarea totală a proiectului, de 138,23 milioane lei (27,65 milioane euro) (cu TVA), costurile eligibile sunt de 108,5 milioane lei, iar contribuţia primită prin Fondul de Modernizare este de 86,8 milioane lei (17,36 milioane euro), reprezentând 80% din costurile eligibile. Pentru partea de costuri neeligibile, conform Metodologiei de stabilire a tarifelor de distribuţie, pentru mijloacele fixe aferente investiţiilor în reţelele de distribuţie realizate din fonduri proprii în cadrul unor proiecte cofinanţate din fonduri europene nerambursabile, puse în funcţiune începând cu data de 1 februarie 2021, se stabileşte un stimulent în valoare de 2 puncte procentuale peste rata reglementată a rentabilităţii aprobată”, menţionează .

Fondul de Modernizare este un instrument de finanţare ce contribuie la obiectivele Pactului ecologic european prin sprijinirea unei tranziţii juste din punct de vedere social către o economie verde.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

AFIR a publicat Ghidul solicitantului pentru Modernizarea infrastructurii de irigații

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat pe www.afir.ro versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații, intervenție finanțată prin Planul Strategic...

AFIR: Solicitări de finanţare de peste 262 mln de euro, depuse pe schema de Energie

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță închiderea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare prin Schema de ajutor privind sprijinirea investițiilor în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole