21.4 C
București
miercuri, 29 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleConsultare publică: Instituirea unei scheme de ajutor pentru crescătorii de bovine de...

Consultare publică: Instituirea unei scheme de ajutor pentru crescătorii de bovine de carne și bubaline

Asociația Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România anunță crescătorii de animale specializate pentru producția de carne că în consultare publică se află proiectul de ordonanță privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor.

Ordonanța va fi adoptată ca urmare a solicitărilor repetate ale ACBCR, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, cu suma și condițiile de eligibilitate stabilite/negociate cu conducerea MADR.

Potrivit ordonanței, valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 79.427.740 lei, echivalentul sumei de 16.100.000,00 euro, și se asigură de la bugetul de stat în limita prevederilor bugetare aprobate de MAIA pe anul 2024, în cadrul capitolului 83.01 Agricultură, Silvicultură, Piscicultură și Vânătoare, titlul 40 Subvenții, articolul 40.15 Sprijinirea producătorilor agricoli. 

Valoarea totală ce poate fi acordată per beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 280.000  euro. Cuantumul ajutorului de stat care se acordă beneficiarilor este de 100 euro/cap bovină de  carne, respectiv bubalină.

Ordonanța poate fi consultată pe acest link.

‹ adv ›

3 COMENTARII

  1. Nu mai cereți tot felul de adeverințe de la asociații așa zise cu registre de rasă. În felul acesta țineți în viață tot felul de șmecheri și oportuniști care jumulesc crescătorii și căpușează tot sectorul. Este de ajuns baza de date de la DSV.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reuters: Scumpirea zahărului a adus profituri record grupului francez Tereos

Producătorul francez de zahăr Tereos, care anul trecut şi-a...
‹ adv ›

ADAMA publică Raportul ESG 2023: Lansări importante de produse inovatoare și sustenabile și reducerea amprentei de carbon cu 14%

ADAMA Ltd., lider global în industria de produse pentru protecția plantelor, a publicat raportul de sustenabilitate pentru anul 2023....

ANM: Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii în 25 de judeţe, până joi seara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de ploi consistente, descărcări electrice şi vijelii,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole