12.2 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleConsultare publică: Instituirea unei scheme de ajutor pentru crescătorii de bovine de...

Consultare publică: Instituirea unei scheme de ajutor pentru crescătorii de bovine de carne și bubaline

Asociația Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România anunță crescătorii de animale specializate pentru producția de carne că în consultare publică se află proiectul de ordonanță privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor.

Ordonanța va fi adoptată ca urmare a solicitărilor repetate ale ACBCR, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, cu suma și condițiile de eligibilitate stabilite/negociate cu conducerea MADR.

Potrivit ordonanței, valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 79.427.740 lei, echivalentul sumei de 16.100.000,00 euro, și se asigură de la bugetul de stat în limita prevederilor bugetare aprobate de MAIA pe anul 2024, în cadrul capitolului 83.01 Agricultură, Silvicultură, Piscicultură și Vânătoare, titlul 40 Subvenții, articolul 40.15 Sprijinirea producătorilor agricoli. 

Valoarea totală ce poate fi acordată per beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 280.000  euro. Cuantumul ajutorului de stat care se acordă beneficiarilor este de 100 euro/cap bovină de  carne, respectiv bubalină.

Ordonanța poate fi consultată pe acest link.

‹ adv ›

3 COMENTARII

  1. Nu mai cereți tot felul de adeverințe de la asociații așa zise cu registre de rasă. În felul acesta țineți în viață tot felul de șmecheri și oportuniști care jumulesc crescătorii și căpușează tot sectorul. Este de ajuns baza de date de la DSV.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

DunhamTrimmer: Valoarea globală a îngrășămintelor cu valoare adăugată, estimată la 19,3 miliarde USD în 2022

Vatren Jurin, directorul tehnic al DunhamTrimmer, a împărtășit perspective...
‹ adv ›

Parlamentul European a adoptat o lege revizuită pentru a îmbunătăţi calitatea aerului

Parlamentul European a adoptat, miercuri, cu 381 voturi pentru, 225 împotrivă şi 17 abţineri, acordul politic provizoriu la care...

Raport: Insecuritatea alimentară s-a agravat în 2023, pe fondul conflictelor 

Insecuritatea alimentară s-a agravat la nivel mondial în 2023, aproape 282 de milioane de oameni având nevoie de asistenţă...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole