17 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCroptimistic lansează SWAT CAM, instrument automat inovator pentru numărarea plantelor

Croptimistic lansează SWAT CAM, instrument automat inovator pentru numărarea plantelor

Compania Croptimistic Technology Inc. a lansat SWAT CAM, un instrument automat inovator pentru numărarea plantelor. Această tehnologie îmbunătățește considerabil eficiența și acuratețea colectării datelor în agricultură. Caracteristicile avansate ale SWAT CAM promit economii semnificative de timp și o scădere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Tehnologia SWAT CAM, creată de Croptimistic, automatizează procesul manual de numărare a plantelor. Acest instrument reprezintă un progres major în monitorizarea culturilor, oferind o metodă mai eficientă și obiectivă de evaluare a plantelor în teren.

Instalat pe brațele mașinilor de stropit, SWAT CAM face fotografii automat la fiecare 18 metri, fără a necesita intervenție manuală. Fotografiile sunt procesate prin algoritmi de învățare automată în software-ul SWAT RECORDS al companiei Croptimistic, distingând plantele de buruieni și creând hărți detaliate pentru fiecare zonă SWAT.

Acest sistem ajută fermierii și agronomii să optimizeze creșterea culturilor și să planifice strategii precise de semănat, fertilizare și aplicare a erbicidelor, adaptate la condițiile specifice ale fiecărei zone.

Rezoluție îmbunătățită și obiectivitate

Derek Rude, vicepreședintele de cercetare și dezvoltare la Croptimistic, afirmă că SWAT CAM oferă o rezoluție de 1000 de ori mai mare în numărarea plantelor și elimină subiectivismul asociat cu intervenția umană. Tehnologia îmbunătățește în mod continuu algoritmii de învățare automată pentru evaluări de câmp mai precise.

Cory Willness, directorul general al Croptimistic, subliniază că tehnologia permite colectarea unor date mai vaste despre starea plantelor cu emisii mult mai reduse de gaze cu efect de seră, la un cost comparabil cu metodele tradiționale. Această inovație se aliniază la tendința actuală în agricultură de a lua decizii bazate pe date și de a susține sustenabilitatea mediului.

SWAT CAM poate fi pre-comandat pentru anul 2024. Prețul anunțat este de 3500 de dolari canadieni per sistem, plus o taxă lunară de abonament de 0,50 dolari pe acru. Comenzile se pot face prin intermediul furnizorilor de servicii SWAT MAPS și sunt disponibile exclusiv pentru fermierii care au planuri de cartografiere completă a fermelor lor până în primăvara anului 2024.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Bayer anunță un parteneriat cu Trinity Agtech pentru monitorizarea carbonului în ferme

Bayer a anunțat, astăzi, un parteneriat cu compania cu sediul în Regatul Unit, Trinity Agtech. În cadrul eforturilor Bayer...

MIPE a folosit roboți RPA Tailent pentru a evalua cereri de finanțare depuse de IMM-uri

Tailent, o companie românească de tehnologie RPA, a furnizat Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) soluţia pentru automatizarea operaţiunilor...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole