13 C
București
joi, 9 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMIPE a folosit roboți RPA Tailent pentru a evalua cereri de finanțare...

MIPE a folosit roboți RPA Tailent pentru a evalua cereri de finanțare depuse de IMM-uri

Tailent, o companie românească de tehnologie RPA, a furnizat Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) soluţia pentru automatizarea operaţiunilor apelului „Digitalizarea IMM-urilor Grant de până la 100.000 euro pentru adoptarea tehnologiilor digitale” din cadrul PNRR.

Tailent Automation Platform, implementată de ETA2U – unul dintre cei mai importanţi integratori de soluţii şi servicii IT din România, a optimizat procesele necesare gestionării eficiente a celor 7.188 de cereri de finanţare depuse.

Roboţii Tailent, implementaţi în premieră pentru România la acest nivel de o instituţie publică centrală, au automatizat operaţiunile esenţiale pentru gestionarea apelului, ajutând MIPE să accelereze etapa de evaluare tehnică şi financiară.

Programul derulat de MIPE a fost creat pentru a susţine IMM-urile să adopte tehnologii digitale, oferind finanţare de până la 100.000 de euro pentru fiecare companie selectată, conform criteriilor.

„MIPE doreşte să devină un exemplu în digitalizarea operaţiunilor interne şi serviciilor oferite populaţiei, fiind printre primele instituţii publice centrale care apelează la tehnologia inovatoare RPA. Astfel, vrem să fim un exemplu nu doar pentru beneficiarii apelului, ci şi pentru toate companiile şi instituţiile publice româneşti, să le transmitem că transformarea digitală este nu doar posibilă, ci şi susţinută pentru dezvoltarea sustenabilă a economiei naţionale”, a afirmat Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Tehnologia Tailent şi implicarea ETA2U au contribuit semnificativ la succesul proiectului, prin sprijin constant şi o colaborare eficientă cu echipele ministeriale pe toată durata proiectului. Roboţii Tailent au preluat sarcinile repetitive şi mari consumatoare de timp, ajutând în acest fel responsabilii de proiect din MIPE să se poată concentra mai bine pe relaţia cu beneficiarii.

„Pentru România este o premieră, un semnal clar dat de administraţia publică centrală că lentila pusă pe digitalizarea României este o misiune extrem de importantă, asumată şi susţinută. Este îmbucurător că utilizarea tehnologiei RPA are loc pentru prima oară chiar în cadrul unui proiect care susţine IMM-urile din România pe drumul lor către digitalizare”, a afirmat Mario Popescu, Co-Founder şi CEO Tailent.

Roboţii Tailent au avut sarcini precum gestionarea proiectelor, validarea şi prelucrarea fişierelor, deschiderea canalelor de comunicare cu beneficiari, organizarea şi procesarea documentelor, pregătirea şi susţinerea activităţilor de contractare. Mai mult, roboţii software au complementat activitatea oamenilor folosindu-se de un mediu digital, oferind interconectare şi interoperabilitate între instituţii publice cheie precum ANAF, Ministerul Finanţelor şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), în baza protocolului inter-instituţional al MIPE.

„O strategie eficientă de digitalizare la nivel naţional implică o viziune clară, pe termen lung. Misiunea noastră, la Tailent, este tocmai să susţinem mediul de business şi instituţiile publice în demersurile de digitalizare, oferind o tehnologie eficientă şi accesibilă. Nevoia de digitalizare rămâne în continuare mare, semnalele confirmă că mergem în direcţia bună şi că liderii, atât din sectorul public, cât şi din cel privat, sunt cei care dau tonul transformării digitale utilizând soluţii tehnologice inovatoare. Prin acest proiect am demonstrat că RPA facilitează accesul la automatizare al mai multor actori, iar soluţiile Tailent au capacitatea să susţină proiecte de anvergură care contribuie la digitalizarea României”, a completat Mario Popescu.

Strategia globală a Tailent rămâne aceea de a democratiza accesul la tehnologiile de automatizare pentru organizaţiile din întreaga lume. În ultimii ani, Tailent a încheiat mai multe parteneriate strategice importante cu furnizori de soluţii şi servicii de top, precum Gambit Digital, Crayon, Encorsa, Wolters Kluwer, Visa, Aliant, Recycle International, ETA2U, Serviceaide, htss, RBC, ASEE, ca parte a unui proces rapid de expansiune globală.

Tailent este un start-up românesc axat pe dezvoltarea tehnologiilor inovatoare de automatizare precum Robotic Process Automation (RPA), care schimbă modul în care oamenii lucrează, fac afaceri şi ajută companiile să-şi atingă obiectivele de automatizare. Tailent oferă o alternativă mai apropiată de aşteptările clienţilor, mai rapidă şi mai convenabilă prin soluţia Tailent Automation Platform (TAP). 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Bayer anunță un parteneriat cu Trinity Agtech pentru monitorizarea carbonului în ferme

Bayer a anunțat, astăzi, un parteneriat cu compania cu sediul în Regatul Unit, Trinity Agtech. În cadrul eforturilor Bayer...

Croptimistic lansează SWAT CAM, instrument automat inovator pentru numărarea plantelor

Compania Croptimistic Technology Inc. a lansat SWAT CAM, un instrument automat inovator pentru numărarea plantelor. Această tehnologie îmbunătățește considerabil...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole