22.1 C
București
joi, 11 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAGCO Corporation cumpără 85% din gigantul tehnologic Trimble pentru 2 miliarde de...

AGCO Corporation cumpără 85% din gigantul tehnologic Trimble pentru 2 miliarde de dolari

AGCO Corporation, producător și distribuitor global de utilaje agricole și tehnologie de agricultură de precizie, a anunțat recent o asociere în participație (JV) semnificativă cu gigantul tehnologic Trimble.

Această alianță strategică implică achiziționarea de către AGCO a unei participații de 85% din activele și tehnologiile agricole ale Trimble. Această achiziție, în valoare de 2 miliarde de dolari, include și integrarea JCA Technologies.

Trimble Ag oferă o mare varietate de tehnologii ușor de utilizat, compatibile cu mărcile, modelele de echipamente și tipurile de fermă moderne. Soluțiile sale hardware, software și aplicațiile bazate pe cloud acoperă toate aspectele ciclului culturii, de la pregătirea terenului la plantare și însămânțare până la recoltare.

Eric Hansotia, președintele, președintele și CEO-ul AGCO, și-a exprimat optimismul cu privire la acest parteneriat, afirmând că va transforma modelul de afaceri Precision Ag al AGCO.

Prin combinarea a două portofolii puternice de tehnologie de agricultură de precizie și prin accesul multicanal, AGCO și Trimble își propun să-și amplifice creșterea, vizând o bază mai largă de fermieri din întreaga lume.

Rob Painter, CEO-ul Trimble, a subliniat cererea crescândă a fermierilor pentru soluții digitale, menționând că această asociere, îmbogățită de abordarea AGCO, va îmbunătăți semnificativ calitatea serviciilor oferite fermierilor.

Proiecțiile financiare pentru asocierea celor două companii sunt optimiste, anticipând că EBITDA-ul său se va dubla aproximativ în al cincilea an de la înființare. Valoarea de 2 miliarde de dolari pentru participația de 85% a AGCO în Trimble Ag este în concordanță cu o valoare a întreprinderii de aproximativ 2,35 miliarde de dolari, ceea ce sugerează un multiplu de tranzacție de aproximativ 13,8x pe baza EBITDA-ului estimat pentru 2023, de 170 milioane de dolari.

Detaliile de finanțare dezvăluie că AGCO a obținut fondurile necesare prin intermediul lichidității existente, a fluxurilor de numerar libere și al unui nou împrumut obținut de la Morgan Stanley Senior Funding, Inc.

Tranzacția este așteptată să se încheie în prima jumătate a anului 2024.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Bayer anunță un parteneriat cu Trinity Agtech pentru monitorizarea carbonului în ferme

Bayer a anunțat, astăzi, un parteneriat cu compania cu sediul în Regatul Unit, Trinity Agtech. În cadrul eforturilor Bayer...

Croptimistic lansează SWAT CAM, instrument automat inovator pentru numărarea plantelor

Compania Croptimistic Technology Inc. a lansat SWAT CAM, un instrument automat inovator pentru numărarea plantelor. Această tehnologie îmbunătățește considerabil...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole