3.4 C
București
miercuri, 28 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleComisia Europeană propune prelungirea, pentru 10 ani, a autorizării glifosatului în UE

Comisia Europeană propune prelungirea, pentru 10 ani, a autorizării glifosatului în UE

Comisia Europeană a propus miercuri statelor membre să reînnoiască, pentru 10 ani, autorizarea glifosatului, ingredientul activ din erbicidul Roundup produs de grupul german Bayer AG, informează Reuters şi AFP.

Glifosatul este în centrul unei controverse după ce o agenţie din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a ajuns la concluzia că substanţa este cancerigenă pentru oameni. Producătorul Bayer dezminte cu vehemenţă această acuzaţie.

Potrivit Executivului comunitar, un raport al agenţiei de reglementare estimează că nivelul de risc nu justifică interzicerea acestui erbicid controversat.

Propunerea Comisei Europene va fi examinată vineri de cele 27 de state membre UE şi pentru a fi aprobată are nevoie de o „majoritate calificată”, compusă din 15 state membre care reprezintă cel puţin 65% din populaţia UE.

Propunerea precizează că utilizarea glifosatului trebuie să fie însoţită de „măsuri de atenuare a riscului” în jurul zonelor unde este pulverizat glifosat, prin „acordarea unei atenţii deosebite” efectelor indirecte asupra mediului. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

CE invită fermierii să raporteze practicile comerciale neloiale din lanţul de aprovizionare cu alimente

Comisia Europeană i-a invitat, marţi, pe fermieri şi pe...
‹ adv ›

CE anunţă măsuri pentru reducerea sarcinii administrative care le revine fermierilor din UE

Comisia Europeană a trimis joi un document preşedinţiei belgiene în care prezintă primele acţiuni posibile menite să contribuie la...

CE a aprobat ajutoare de 37,6 mln de euro pentru producătorii de tomate şi usturoi din România

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, o schemă de ajutoare în valoare de 37,6 milioane euro (187 milioane lei) notificată...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole