23.2 C
București
miercuri, 22 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în cadrul...

Ministrul Agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în cadrul fermelor de bovine: Îi vom obliga să aibă și sere

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a spus marți, în exclusivitate, că are în vedere un proiect de înființare a unor stații de producere a biogazului în cadrul fermelor românești de creșetere a bovinelor, pentru a fi folosit la sere în care să se producă legume pe tot parcursul anului, notează digi24.ro.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii: Sunt în discuție cu Ministerul Mediului pentru a realiza proiecte pentru fermele de bovine, din dejecțiile pe care fermele din România pot face stații de biogaz.

Mai mult de atât, poate să fie cu o intensitate de 100%, iar în proiectele pe care noi le vom da pentru realizarea de biogaz, îi vom obliga să aibă în cadrul proiectului și câte un hectar, două de seră, astfel încât biogazul pe care îl produc în fermă, să producem în sere din România legume și fructe românești, ca pe piață să avem tot timpul anului în magazine.

Vă dați seama ce proiect important este? Pe mine m-ar interesa foarte mult ca fermierii români, să putem să le dăm acele stații de biogaz, și să producem în România roșii, legume, tot în spații protejate, pentru ca de sărbători, și în perioada în care nu putem să producem, să avem în magazine și la retaileri aceste produse sănătoase pentru oamenii din România.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Kazahstan anunță construcția celei mai mari ferme de bovine din țară

În sudul Kazahstanului se va lansa cea mai mare...
‹ adv ›

Musca morcovului – combatere în grădină și suprafețe extinse

Musca morcovului (Chamaepsila rosae, Psila rosae) este un dăunător care poate produce pagube importante. Larvele muștei morcovului produce mai multe...

Exim Banca Românească şi Export Credit Greece vor colabora pentru dezvoltarea comerţului şi investiţiilor

Exim Banca Românească, în calitate de agenţie de export a României, şi Export Credit Greece au semnat un memorandum...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole