28.3 C
București
marți, 18 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCE va organiza miercuri o reuniune extinsă a Platformei de Coordonare „cereale”

CE va organiza miercuri o reuniune extinsă a Platformei de Coordonare „cereale”

Comisia Europeană continuă să exploreze o soluţie reciproc acceptabilă la problema importurilor de cereale ucrainene către cinci vecini ai Ucrainei din rândul membrilor UE, iar miercuri, 13 septembrie 2023, va organiza o nouă reuniune în cadrul Platformei de Coordonare cu participarea Ucrainei şi a celor cinci ţări menţionate – Polonia, Slovacia, Bulgaria, România şi Ungaria, transmite Ukrinform, scrie news.ro.

Miriam García Ferrer, purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene pentru Agricultură şi Comerţ, a vorbit despre acest lucru în cadrul unui briefing de presă la Bruxelles, relatează corespondentul Ukrinform.

Participanţii s-au întâlnit deja de opt ori, a declarat purtătoarea de cuvânt, precizând că părţile caută soluţii concrete pentru a creşte capacitatea „culoarelor de solidaritate” de a identifica problemele şi de a lua în considerare modalităţi de soluţionare a acestora.

În cadrul platformei, Comisia Europeană se întâlneşte cu Ucraina, Moldova şi cinci ţări vecine pentru a face schimb de date statistice şi informaţii privind importul diferitelor tipuri de produse care fac obiectul măsurilor de protecţie, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Miriam García Ferrer a reamintit că miercurea trecută, pe 6 septembrie, a avut loc un schimb de opinii în cadrul Colegiului Comisiei Europene cu privire la rezolvarea problemei exporturilor de cereale ucrainene către cinci ţări vecine ale UE, dar nu s-a luat nicio decizie, astfel încât Comisia Europeană continuă să caute o astfel de soluţie acceptabilă pentru ambele părţi.

De la începutul „culoarelor de solidaritate” şi până la sfârşitul lunii iulie, au fost transportate din Ucraina 44 de milioane de tone de cereale, seminţe de floarea-soarelui şi produse conexe ucrainene.

Acest lucru demonstrează că nu există nicio întrerupere (în exporturile ucrainene – n.r.), potrivit purtătorului de cuvânt. După cum s-a relatat, odată cu începutul invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina şi a blocadei porturilor ucrainene de la Marea Neagră, UE a creat aşa-numitele „culoare de solidaritate” la graniţele cu Ucraina pentru transportul produselor alimentare ucrainene, inclusiv al cerealelor, către pieţele mondiale.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Comisia Europeană a aprobat preluarea Alpha Bank România de către UniCredit

Comisia Europeană a aprobat miercuri, în temeiul regulamentului UE...
‹ adv ›

Bruxelles-ul aşteaptă observaţii cu privire la un proiect de modificare a normelor privind ajutoarele de minimis pentru sectorul agricol

Comisia Europeană a lansat, vineri, o consultare publică prin care invită toate părţile interesate să îi trimită observaţii cu...

CE susţine că sunt necesare mai multe eforturi pentru un sector al pescuitului rezilient şi sustenabil

Sustenabilitatea generală a activităţilor de pescuit din UE continuă să se îmbunătăţească treptat şi mai puţine stocuri sunt pescuite...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole