12.3 C
București
joi, 4 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleControale pe linie silvică simultan în judeţele Maramureş, Satu Mare şi Suceava

Controale pe linie silvică simultan în judeţele Maramureş, Satu Mare şi Suceava

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş efectuează, în perioada 14-15 martie, ample controale, în sistem integrat, la agenţi economici care desfăşoară activităţi de depozitare, prelucrare, comercializare şi transport de material lemnos, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ionela Cosma.

În plus, poliţiştii sunt angrenaţi în activităţi pe anumite tronsoane de drum, atât pentru a verifica respectarea prevederilor privind circulaţia pe drumurile publice, cât şi pentru a verifica legalitatea transporturilor de material lemnos.

„Controalele, efectuate simultan în judeţele Maramureş, Satu Mare şi Suceava, au ca scop prevenirea şi combaterea criminalităţii transfrontaliere şi a infracţionalităţii în domeniul silvic. Concomitent cu activităţile de control, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică pun în aplicare mai multe mandate de percheziţie, la domiciliile unor persoane fizice şi sediile sociale/punctele de lucru ale unor persoane juridice.

Activităţile, efectuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, se desfăşoară în cadrul unor dosare penale în care se efectuează cercetări pentru infracţiuni silvice.

Acţiunea este realizată cu sprijinul poliţiştilor inspectoratelor de poliţie judeţene Suceava şi Satu Mare”, a precizat Ionela Cosma.

Conform sursei citate, în cadrul operaţiunii sunt angrenaţi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere din judeţele Cluj, Suceava, Bihor, Direcţiei Silvice Maramureş, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi „Pintea Viteazu” Maramureş.

La acţiune participă şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş.

„Activităţile au ca scop îmbunătăţirea climatului de ordine şi siguranţă publică, depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care comit infracţiuni silvice, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere”, a mai adăugat Ionela Cosma.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Fechet: Amendamentele depuse la Legea pentru completarea Codului Silvic au fost adoptate de Parlament

Amendamentele depuse la Legea pentru completarea Codului Silvic au fost adoptate de Parlamentul României şi rezolvăm astfel o serie...

Romsilva a anunțat că va regenera în acest an peste 12.000 de hectare în fondul forestier de stat

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 26 milioane de puieți forestieri și va regenera 12.087 hectare...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole