23.5 C
București
luni, 24 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleNigeria, interesată de colaborarea cu România în domeniul energiei verzi şi al...

Nigeria, interesată de colaborarea cu România în domeniul energiei verzi şi al agriculturii

Un domeniu de interes pentru România şi Nigeria este cel al agriculturii şi industriei alimentare de procesare, cele două ţări având un potenţial economic semnificativ, a afirmat miercuri preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban.

„România şi Nigeria trebuie să dezvolte proiecte comune de colaborare la nivel economic, prin intermediul cărora să poată fi atrase un număr considerabil de companii care să dezvolte afaceri pe termen lung. Este foarte importantă identificarea unui proiect central, aşa numitul core project, care să beneficieze de implicarea totală a autorităţilor din cele două state şi care să aibă ca scop principal polarizarea unui segment cât mai larg de companii, inclusiv IMM-uri din România şi Nigeria.

Un domeniu de interes pentru ambele părţi implicate este cel al agriculturii şi industriei alimentare de procesare, atât Nigeria cât şi România având un potenţial economic semnificativ. În acest context, invit companiile nigeriene să participe în număr cât mai mare la INDAGRA, cel mai important târg de profil din Estul Europei, organizat la Centrul Expoziţional Romexpo, în luna octombrie. INDAGRA reprezintă o platformă eficientă în ceea ce priveşte stabilirea unor noi punţi de legătură între antreprenorii din România şi Nigeria”, a declarat preşedintele CCIR, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu ambasadorul Republicii Federale Nigeria în România, Safiya Ahmad Nuhu, în scopul identificării oportunităţilor de promovare şi dinamizare a relaţiilor economice bilaterale.

La rândul său, diplomatul nigerian şi-a exprimat interesul pentru domeniul energiei verzi, agricultură, IT&C, dar şi pentru industria de apărare.

„La nivel instituţional, am identificat principalele domenii de interes pentru ţara noastră, domenii ce pot reprezenta oportunităţi semnificative de cooperare pentru mediile de afaceri din ambele state. Astfel, putem dezvolta proiecte comune în domeniul energiei, mai ales energie verde, agricultură şi producţia de maşini şi echipamente agricole, IT&C şi cybersecurity, gestionarea deşeurilor şi industria de apărare.

Pentru Nigeria este foarte importantă dezvoltarea relaţiilor bilaterale mai ales prin perspectiva politicilor României şi a Uniunii Europene privind continentul african şi a oportunităţilor oferite de pieţele de consum din ţările africane. Apreciez foarte mult invitaţia de a participa la târgul INDAGRA şi vă asigur de tot sprijinul nostru în ceea ce priveşte participarea companiilor româneşti la evenimentele şi târgurile care vor fi organizare în Nigeria”, a spus Safiya Ahmad Nuhu. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Decis! Un fermier din Vrancea va fi despăgubit cu 14,5 mln de euro

Afacerea de milioane de euro a unui fermier din...
‹ adv ›

CNAIR impune restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) impune, luni, restricţii de tonaj pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres...

AgroMeteo: Seceta pedologică în cultura grâului de toamnă se extinde şi în Banat

Seceta pedologică în cultura grâului de toamnă se extinde şi în Banat, aprovizionarea cu apă a solului prezentând valori...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole