26.7 C
București
duminică, 26 mai, 2024

-

HomepageAdvCEC Bank a finalizat preluarea pachetului majoritar de acţiuni la Fondul de...

CEC Bank a finalizat preluarea pachetului majoritar de acţiuni la Fondul de Garantare a Creditului Rural

CEC Bank a finalizat preluarea pachetului de 99,993% din capitalul social al Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) de la BRD Groupe Societe Generale, Banca Comercială Română şi Raiffeisen Bank, informează joi banca.

Prin această achiziţie, CEC Bank urmăreşte să îşi intensifice sprijinul acordat agriculturii şi dezvoltării rurale, acestea reprezentând segmente importante de dezvoltare pentru Bancă.

„În implementarea mandatului dat de Ministrul Finanţelor, CEC Bank urmăreşte să sprijine în mod direct clienţii care îşi desfăşoară activitatea în agricultură şi mediul rural, cu produse de finanţare şi garantare sustenabile şi competitive. Agricultură şi dezvoltarea rurală reprezintă domenii strategice prioritare pentru CEC Bank, banca alocând anual resurse importante pentru susţinerea afacerilor din acest sector. Achiziţionarea participaţiei majoritare a FGCR se înscrie în liniile strategice care ghidează activitatea CEC Bank şi care sunt în strânsă corelare cu politicile guvernamentale şi europene care au ca obiectiv dezvoltarea sustenabilă a acestui sector, având în vedere importanţa acestuia pentru securitatea alimentară şi pentru susţinerea economiei în ansamblul său”, a declarat Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank.

Alături de CEC Bank, cu o strategie integrată de dezvoltare, activitatea FGCR poate fi dezvoltată atât ca tipologie, cât şi ca volum, astfel încât rolul său să devină tot mai important în rândul clienţilor.

Potrivit sursei citate, acest lucru se poate realiza inclusiv prin implicarea FGCR în proiecte de garantare cu susţinere europeană, care nu sunt accesibile în acest moment pentru fondurile de garantare cu capital privat şi care ar stimula finanţarea în condiţii favorabile de risc şi cost atât pentru clienţi, cât şi pentru instituţia de garantare.

CEC Bank a înregistrat, anul trecut, o evoluţie deosebită în ceea ce priveşte finanţarea agriculturii, soldul creditelor crescând cu circa un miliard de lei. În portofoliul de credite al CEC Bank, agricultura ocupă locul 2 ca expunere, iar 1 din 5 credite acordate de bancă are ca destinaţie acest sector economic.

Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN SA are ca obiect de activitate asumarea de angajamente de garantare şi emiterea de garanţii, inclusiv pe seama fondurilor publice puse la dispoziţie în principal de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în scopul susţinerii producţiei agricole şi piscicole de către fermieri şi procesatorii de produse agricole, a investiţiilor în agricultură, acvacultură precum şi implementarea proiectelor cofinanţate din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 61,7 miliarde lei, la sfârşitul lui 2022. 

CEC Bank
CEC Bankhttps://www.cec.ro
La CEC Bank găsești soluții de finanțare complete în domeniul agricol: vegetal, zootehnic, al acvaculturii sau al pisciculturii.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Pyxides, trei substanțe active consacrate într-o combinație unică

Porumbul este planta de cultură cea mai sensibilă și...

Exim Banca Românească şi Export Credit Greece vor colabora pentru dezvoltarea comerţului şi investiţiilor

Exim Banca Românească, în calitate de agenţie de export a României, şi Export Credit Greece au semnat un memorandum...

Ghidul fermierului care cultivă floarea-soarelui. De la cultivare și îngrijire, la tratament, riscuri și recoltare

Particularități generale ale culturii de floarea-soarelui România se situează pe primul loc în UE, la suprafața cultivată cu floarea-soarelui și...

CFRO: Au început înscrierile în programul „Tineri Lideri pentru Agricultură”, Ediția 2024-2025

Clubul Fermierilor Români anunță că în prezent există o Comunitate de peste 300 de absolvenți, construită în cadrul Programului „Tineri Lideri pentru...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole