12.4 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

-

HomepageAdvCEC Bank a finalizat preluarea pachetului majoritar de acţiuni la Fondul de...

CEC Bank a finalizat preluarea pachetului majoritar de acţiuni la Fondul de Garantare a Creditului Rural

CEC Bank a finalizat preluarea pachetului de 99,993% din capitalul social al Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) de la BRD Groupe Societe Generale, Banca Comercială Română şi Raiffeisen Bank, informează joi banca.

Prin această achiziţie, CEC Bank urmăreşte să îşi intensifice sprijinul acordat agriculturii şi dezvoltării rurale, acestea reprezentând segmente importante de dezvoltare pentru Bancă.

„În implementarea mandatului dat de Ministrul Finanţelor, CEC Bank urmăreşte să sprijine în mod direct clienţii care îşi desfăşoară activitatea în agricultură şi mediul rural, cu produse de finanţare şi garantare sustenabile şi competitive. Agricultură şi dezvoltarea rurală reprezintă domenii strategice prioritare pentru CEC Bank, banca alocând anual resurse importante pentru susţinerea afacerilor din acest sector. Achiziţionarea participaţiei majoritare a FGCR se înscrie în liniile strategice care ghidează activitatea CEC Bank şi care sunt în strânsă corelare cu politicile guvernamentale şi europene care au ca obiectiv dezvoltarea sustenabilă a acestui sector, având în vedere importanţa acestuia pentru securitatea alimentară şi pentru susţinerea economiei în ansamblul său”, a declarat Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank.

Alături de CEC Bank, cu o strategie integrată de dezvoltare, activitatea FGCR poate fi dezvoltată atât ca tipologie, cât şi ca volum, astfel încât rolul său să devină tot mai important în rândul clienţilor.

Potrivit sursei citate, acest lucru se poate realiza inclusiv prin implicarea FGCR în proiecte de garantare cu susţinere europeană, care nu sunt accesibile în acest moment pentru fondurile de garantare cu capital privat şi care ar stimula finanţarea în condiţii favorabile de risc şi cost atât pentru clienţi, cât şi pentru instituţia de garantare.

CEC Bank a înregistrat, anul trecut, o evoluţie deosebită în ceea ce priveşte finanţarea agriculturii, soldul creditelor crescând cu circa un miliard de lei. În portofoliul de credite al CEC Bank, agricultura ocupă locul 2 ca expunere, iar 1 din 5 credite acordate de bancă are ca destinaţie acest sector economic.

Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN SA are ca obiect de activitate asumarea de angajamente de garantare şi emiterea de garanţii, inclusiv pe seama fondurilor publice puse la dispoziţie în principal de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în scopul susţinerii producţiei agricole şi piscicole de către fermieri şi procesatorii de produse agricole, a investiţiilor în agricultură, acvacultură precum şi implementarea proiectelor cofinanţate din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 61,7 miliarde lei, la sfârşitul lui 2022. 

CEC Bank
CEC Bankhttps://www.cec.ro
La CEC Bank găsești soluții de finanțare complete în domeniul agricol: vegetal, zootehnic, al acvaculturii sau al pisciculturii.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Tractorul MF 9S, prezentat în premieră de Sigma CVM fermierilor din România

Ce ne puteți spune despre participarea Sigma CVM România...

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile de investiții, iar județul Timiș este unul dintre orașele cheie...

OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalaţie inovatoare pentru captarea şi utilizarea carbonului

OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalaţie inovatoare pentru captarea şi utilizarea carbonului, o iniţiativă parte din proiectul...

CEC Bank continuă să finanţeze agricultorii prin programul guvernamental Rural Plus

CEC Bank finanţează agricultorii români şi în anul 2024 prin Rural Plus, componentă a programului guvernamental IMM Plus, acordând...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole