10.2 C
București
miercuri, 15 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleModificările aduse activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală - postate...

Modificările aduse activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală – postate în consultare publică

Un proiect de act normativ care aduce modificări activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală a fost postat, joi, în consultare publică pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Potrivit instituţiei, prin acest act normativ se au în vedere aspecte, precum corelarea legislaţiei naţionale cu legislaţia europeană, respectiv Orientările Uniunii Europene privind ajutoarele de stat în sectoarele agricol şi forestier şi în zonele rurale, publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 485 din 21 decembrie 2022; crearea temeiului legal naţional pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr.24/2016, având în vedere că prevederile Hotărârii Guvernului nr. 551/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 24/2016 s-au aplicat până la data de 31 decembrie 2022.

„Având în vedere evoluţia agresivă a pestei porcine africane în România, în condiţiile în care gradul de contagiozitate este extrem de ridicat pentru efectivele de suine, atât din exploataţiile nonprofesionale, cât şi din exploataţiile comerciale, a fost elaborat acest proiect de act normativ, pentru evitarea consecinţelor negative generate de imposibilitatea ecarisării teritoriului”, notează sursa citată.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Barbu: În viitoarea PAC, este esenţială asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe

Asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii...

Ministrul Agriculturii, la Sâmbra Oilor: România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole