29.2 C
București
luni, 15 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleModificările aduse activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală - postate...

Modificările aduse activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală – postate în consultare publică

Un proiect de act normativ care aduce modificări activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală a fost postat, joi, în consultare publică pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Potrivit instituţiei, prin acest act normativ se au în vedere aspecte, precum corelarea legislaţiei naţionale cu legislaţia europeană, respectiv Orientările Uniunii Europene privind ajutoarele de stat în sectoarele agricol şi forestier şi în zonele rurale, publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 485 din 21 decembrie 2022; crearea temeiului legal naţional pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr.24/2016, având în vedere că prevederile Hotărârii Guvernului nr. 551/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 24/2016 s-au aplicat până la data de 31 decembrie 2022.

„Având în vedere evoluţia agresivă a pestei porcine africane în România, în condiţiile în care gradul de contagiozitate este extrem de ridicat pentru efectivele de suine, atât din exploataţiile nonprofesionale, cât şi din exploataţiile comerciale, a fost elaborat acest proiect de act normativ, pentru evitarea consecinţelor negative generate de imposibilitatea ecarisării teritoriului”, notează sursa citată.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi...
‹ adv ›

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul...

Ministrul Agriculturii: Retehnologizăm staţii de pompare care au fost puse în funcţiune în anul 1971

Una dintre cele mai vechi amenajări de irigaţii din România, Pietroiu- Ştefan cel Mare din judeţul Călăraşi, este în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole