16.1 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriCompaniile chineze de panouri solare vor evita taxele vamale producând direct în...

Companiile chineze de panouri solare vor evita taxele vamale producând direct în UE şi SUA

Mulţi fabricanţi chinezi se gândesc să producă direct în Uniunea Europeană (UE) sau Statele Unite sau au început deja să facă acest lucru pentru a nu fi afectaţi de tarife vamale sau alte taxe comerciale, potrivit unui articol publicat de portalul de ştiri economice Yicai, citat vineri de EFE.

Până acum, firmele chineze au investit în Asia de Sud-Est în acest scop, dar riscurile au reapărut atunci când Departamentul de Comerţ al SUA a deschis o investigaţie pentru a stabili dacă aceste iniţiative erau folosite exclusiv pentru evitarea taxelor.

Deşi Washingtonul a stabilit un moratoriu de 24 de luni asupra tarifelor la importul de panouri solare din Vietnam, Thailanda, Malaezia şi Cambodgia, directori ai companiilor chineze din sector citaţi de Yicai au subliniat că, dacă UE sau SUA vor impune măsuri împotriva concurenţei neloiale sau a subvenţiilor de stat, cel mai logic ar fi să investească direct în producţia de acolo.

Unele companii precum Arctech Solar încearcă varianta de a ceda brevetele şi tehnologiile partenerilor din SUA care se ocupă de producţie pentru a evita pentru moment investiţiile mari de care ar avea nevoie pentru a-şi creşte rapid prezenţa în ţară.

Altele, precum Longi Green Energy Technology sau JA Solar Tech, au anunţat deja că vor construi fabrici în Statele Unite, în timp ce Jinko Solar va creşte investiţiile în fabrica pe care o deţine în Florida pentru a spori producţia.

În cazul Europei, Yicai aminteşte că doar câteva companii chineze au investit pe bătrânul continent în sectorul panourilor fotovoltaice şi evidenţiază cazul companiei Longi, al cărei preşedinte a anunţat în iunie că va construi o fabrică în Germania.

Unii dintre directorii citaţi subliniază că „ecosistemele industriale incomplete” afectează posibilităţile de investiţii, mai ales în cazul multor ţări europene.

„Construirea de fabrici în Germania sau în apropiere este singura opţiune viabilă dacă vrei să ai o prezenţă în Europa pentru că, pe întreg continentul, sunt singurele locuri cu un lanţ industrial relativ complet. Fără îndoială, această situaţie limitează dezvoltarea afacerilor în Europa”, a apreciat unul dintre managerii intervievaţi.

Un altul, Jiang Weipeng, director general la GCL System Integration Technology, a vorbit despre cât de mult poate dura deschiderea unei fabrici în comparaţie cu China:

„Este nevoie de doar cinci până la şase luni pentru a deschide o fabrică în China, dar în SUA şi UE durează mai mult”.

Potrivit datelor furnizate de patronatul local, China a produs anul trecut 86% din siliciu policristalin, 97% din plăci din silicat, 90% din celulele de baterii şi 85% din panourile solare la nivel mondial.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Dăunători la varză – simptome de atac, combatere

Dăunătorii la varză pot produce pagube importante, reflectate atât...
‹ adv ›

MADR a publicat mecanismul de import a produselor agricole din Ucraina şi Republica Moldova

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a postat în transparență decizională un proiect de Ordonanță de Urgență prin care se...

Producţia României din acvacultură este la jumătate faţă de cea a Cehiei

Producţia din acvacultură a Uniunii Europene în anul 2021 a fost de aproximativ 1,123 milioane de tone iar valoarea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole