16.4 C
București
vineri, 12 aprilie, 2024

-

HomepageAdvAmeropa împrumută 550 de mln de euro printr-un credit sindicalizat cu aranjori...

Ameropa împrumută 550 de mln de euro printr-un credit sindicalizat cu aranjori principali Raiffeisen Bank și BCR

Raiffeisen Bank România şi Banca Comercială Română (BCR) au finalizat cu succes semnarea unei facilităţi sindicalizate în valoare de 550 milioane de euro, în calitate de Coordonatori şi Aranjori Principali susţinând activitatea curentă a grupului Ameropa, conform unui comunicat de presă al Raiffeisen Bank România.

Facilitatea sindicalizată a fost semnată alături de ING Bank România, UniCredit Bank, Alpha Bank România, Banca Transilvania, în calitate de Mandated Lead Arrangers, şi BRD Groupe Societe Generale, GarantiBank Internaţional şi Banca Comercială Intesa Sanpaolo România S.A., în calitate de Original Lenders.

Pentru facilitatea sindicalizată în valoare de 550 milioane de euro, Raiffeisen Bank România a avut o participare de 21,2% în calitate de Mandated Lead Arranger, Structuring Bank şi Bookrunner. BCR, în calitate de Mandated Lead Arranger, Bookrunner, Agent de Documentaţie şi Agenţia de Facilitate şi Garanţii a avut o participaţie de 16,8%.

În această tranzacţie, băncile au fost asistate de firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

Ameropa este un grup internaţional ce activează în domeniul agribusiness, cu sediul în Elveţia.

Grupul a fost fondat în 1948, fiind specializat în distribuţia de fertilizatori, cereale, seminţe oleaginoase şi alte produse agricole. Grupul este prezent în 28 de ţări şi 5 continente, având o echipă de peste 2.500 de angajaţi. Activitatea principală a Ameropa este susţinută de active complementare, cum ar fi silozuri, spaţii de depozitare, terminale portuare, facilităţi de producere a fertilizatorilor.

Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bankhttps://www.raiffeisen.ro
Raiffeisen Bank este o bancă universală de top pe piața românească, oferind o gamă completă de produse și servicii în agricultură.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Liderul pieței de carne de pui din România – premiat pentru Inovare în Sustenabilitate

Proiectul „De la bob la furculiță și „înapoi”, dezvoltat...

BERD a revenit pe profit în 2023 cu un rezultat net pozitiv de 2,1 miliarde de euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a raportat miercuri un profit net de 2,1 miliarde de euro pentru...

Norofert anunță semnarea primului contract de distribuție pentru 3 state din SUA 

Norofert, liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la...

Sorin Maslo: „Cricova a înregistrat în 2023 cel mai mare profit din istoria întreprinderii. Venim cu lansări inedite în acest an”

Combinatul de Vinuri „Cricova” din Republica Moldova a înregistrat o creștere impresionantă în 2023. Într-un efort de a consolida...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole