11.7 C
București
miercuri, 21 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleGuvernul SUA aprobă utilizarea primului vaccin din lume pentru albine

Guvernul SUA aprobă utilizarea primului vaccin din lume pentru albine

Primul vaccin din lume pentru albine a fost aprobat pentru utilizare de către guvernul SUA, ridicând speranța unei noi soluții împotriva bolilor care distruge în mod obișnuit coloniile de albine, anunță TheGuardian.

Departamentul Agriculturii din Statele Unite (USDA) a acordat o licență condiționată pentru un vaccin creat de Dalan Animal Health, o companie americană de biotehnologie, pentru a ajuta la protejarea albinelor de loca americană.  

„Vaccinul nostru este un progres în protejarea albinelor. Suntem pregătiți să schimbăm modul în care avem grijă de albine, iar acest lucru va avea impact asupra producției de alimente la nivel mondial”, menționează Annette Kleiser, directorul executiv al Dalan Animal Health.  

Loca americană, clasificată de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară (Anses) ca fiind un „pericol de primă categorie în Franța” poate ajunge la larve și distruge o întreagă colonie de albine. Boala a fost depistată inițial în SUA și Canada, ulterior răspândindu-se și cu variante europene. 

În Statele Unite, bacteria responsabilă de această boală (Paenibacillus larvae) a fost găsită într-un sfert dintre stupi. Deoarece nu există un tratament, apicultorii sunt nevoiți să își distrugă coloniile sau să folosească antibiotice pentru a preveni răspândirea bolii.

„Tehnologia vaccinului Dalan expune reginele la bacterii inactive (adică „moarte”). Astfel, prin ingerarea acestor bacterii, introduse într-un soi de turte comestibile pentru albine, reginele vor transmite imunitatea larvelor pe care le vor depune ulterior”, se arată în comunicatul dezvoltatorilor.  

Detalii despre Loca americană la albine – simptome și combatere.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Tratamentul la albine realizat în preajma Crăciunului

Ultimul tratament făcut în debutul iernii este numit popular...
‹ adv ›

Pregătirea albinelor pentru iernat – patru elemente pentru succes

Pregătirea albinelor pentru iernat deja a fost realizată de majoritatea apicultorilor, însă unele lucrări, în cazul în care au...

ACA: Valorificarea produselor apicole este cea mai mare problemă a apicultorilor

Valorificarea produselor apicole reprezintă cea mai mare problemă pe care o întâmpină apicultorii în prezent, mai ales că România...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole