11.5 C
București
miercuri, 27 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAutorităţile ucrainene interzic trecerea camioanelor companiilor româneşti la Porubne - Siret

Autorităţile ucrainene interzic trecerea camioanelor companiilor româneşti la Porubne – Siret

Autorităţile ucrainene interzic intrarea în România a camioanelor companiilor româneşti prin punctul de trecere a frontierei Porubne – Siret, pentru a permite ieşirea refugiaţilor ucraineni, se menţionează într-un comunicat remis sâmbătă de Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

„UNTRR solicită Guvernului României să intervină de urgenţă pe lângă autoritaţile din Ucraina pentru a asigura cu prioritate revenirea în România a conducătorilor auto profesionişti români care conduc autovehicule comerciale înmatriculate în România şi care au fost surprinşi pe teritoriul Ucrainei de evenimentele militare. Semnalăm cu îngrijorare faptul ca la Porubne – Siret, autorităţile ucrainene nu lasă să treacă camioanele companiilor româneşti, pentru a permite ieşirea refugiaţilor ucraineni! Aceeaşi situaţie a apărut între Ucraina şi Polonia, iar autoritaţile poloneze au stopat accesul refugiaţilor, solicitând să fie lăsate camioanele
firmelor poloneze cu şoferi polonezi şi numai după aceea vor continua să permită accesul refugiaţilor ucraineni”, se precizează în comunicat.

Organizaţia patronală arată că transportatorii rutieri români care revin dinspre Rusia către România pot evita teritoriul Ucrainei prin accesul dinspre Belarus către Polonia.

„Totodată, informăm ca Asociaţia transportatorilor din Belarus a confirmat UNTRR că începând cu 25.02.2022 şi până pe 11.03.2022, operatorii de transport rutier români pot tranzita Belarus fără autorizaţie de transport tranzit de Rusia. Transportatorii români se pot deplasa către orice punct de trecere a frontierei dintre Belarus şi UE, inclusiv cu Polonia”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei, în această situaţie de forţă majoră, UNTRR solicită Guvernului României să realizeze toate intervenţiile necesare pentru a asigura dreptul transportatorilor români care revin din Federaţia Rusă de a tranzita liber şi fără vize în Belarus astfel încât conducătorii auto profesionişti români să poată reveni cât mai urgent în ţară.

UNTRR pune la dispoziţia transportatorilor români adresa de e-mail [email protected], unde aceştia pot comunica coordonatele camioanelor aflate în Ucraina şi Rusia, pe care organizaţia intenţionează să le transmită autorităţilor.

UNTRR acţionează şi va acţiona şi în continuare pentru anunţarea transportatorilor referitor la traseele optime de revenire în ţară a camioanelor.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole