32.1 C
București
vineri, 22 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageArticoleRomânia rămâne cel mai mare producător de nuci din UE. Circa 20...

România rămâne cel mai mare producător de nuci din UE. Circa 20 000 de ha urmează să intre pe rod

România rămâne cel mai mare producător de nuci din Uniunea Europeană, potrivit datelor publicate de către Comisia Europeană. Pentru 2021, datele Eurostat indică o producție de nuci în România situată la 60.820 de tone.

Următorii producători în top au fost Grecia – 43.360 tone, urmată de Franța – 42.260 tone, Spania – 20.020 tone.

În ultimul deceniu, în România a fost înregistrată creșterea suprafețelor cultivate cu nuc, astfel încât, în 2017 România, cu o producție record, a deținut întâietate în topul producătorilor europeni, depășind Franța și Spania.

În 2016, România a avut o producție de nuci de 34.100 de tone, iar în 2017 și-a câștigat poziția de cel mai mare producător de nuci la nivel european printr-o producție de 45.800 de tone.

Plantațiile cultivate cu nuc în România sunt estimate în creștere și pentru următorii ani, datorită fondurilor europene disponibile. Potrivit datelor oficiale, cultura nucului se află în topul preferințelor atunci când vorbim de înființarea plantațiilor pomicole accesând fondurile europene.

Măsuri de sprijin pentru înființarea plantațiilor pomicole sunt disponibile prin Submăsura 4.1a din PNDR.

*În anul 2019, suprafața cultivată cu nuci era de 50.000 hectare, în creștere cu 59% comparativ cu anul 2010. Asociațiile de profil estimează că în următorii ani circa 20 de mii de hectare de nuc urmează să intre pe rod, astfel încât cantitățile recoltate vor fi, în continuare, în creștere.

Detalii despre înființarea unei plantații de nuc găsiți pe acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

VIDEO. Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

Proiectele implementate de compania Variant Irrigation atât în România, cât și în țările din regiune continuă să asigure tot...

European Newsroom: Abundenţă de cereale pe piaţa unică din UE odată cu expirarea restricţiilor la importuri

Restricţiile temporare la importurile de cereale ucrainene în cele cinci state vecine care sunt şi membre UE s-au încheiat...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole