24 C
București
joi, 28 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaCotațiile la grâu, în ușoară creștere după atacurile Rusiei în regiunea Dunării

Cotațiile la grâu, în ușoară creștere după atacurile Rusiei în regiunea Dunării

Cotaţiile la grâu au urcat miercuri, îndreptându-se spre a doua zi de creştere consecutivă, după ce Rusia a atacat din nou cu drone regiunea Odesa, din sudul Ucrainei, unde aparate kamikaze fără pilot Shahed, de fabricaţie iraniană, au lovit infrastructura dedicată producţiei şi transferului de produse destinate exportului şi au avariat silozuri de grâne, transmite Bloomberg.

Totodată, dronele ruse au vizat şi regiunile Dunării, unde s-a produs un incendiu la o instalaţie de stocare a grânelor. Este cel mai recent atac asupra căilor navigabile vitale pentru ca exporturile Ucrainei să ajungă pe pieţe, în condiţiile în care porturile de la Marea Neagră sunt închise.

La bursa de cereale de la Chicago, cotaţiile futures la grâu au crescut miercuri cu 0,6%, chiar dacă recoltele mari ale unor producători majori, inclusiv Rusia, au pus presiune pe piaţă anul acesta, preţurile fiind cu 20% mai scăzute faţă de decembrie 2022.

Transportul fluvial devine din ce în ce mai important pentru exporturile de cereale ucrainene. Din porturile ucrainene la Dunăre plecau circa un sfert din exporturile de cereale înainte de retragerea Rusiei, luna trecută, din acordul mediat de ONU pentru exportul cerealelor via Marea Neagră. Ulterior porturile au devenit principala rută de export, cerealele fiind trimise pe barje în portul românesc la Marea Neagră Constanţa, pentru a pleca mai departe.

Conform unui raport al firmei de consultanţă UkrAgroConsult, peste 60% exporturile de cereale ucrainene se realizează pe Dunăre, restul fiind pe calea ferată sau cu camioane. 

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

1 COMENTARIU

  1. Unde este credința ortodoxă a așa numitor apărători ai credinței??? Eram mici și mama, care a indurat foamea din 1946-1947 ne spunea: este păcat să calci fărâmiturile de pâine în picioare…. Ne spunea că bunicul lucra la calea ferată și le dădea câte 500 gr de pâine, o aducea acasă. Bunica o tăia în mai multe părți mărunte, exact pentru o îngțitură . Și li se oferea cîte o bucățică. o dată, peste câteva timp incă o bucățică, ca să nu se umfle de la foame…Până azi am respect pentru pâinea noastră cea de toate zilele…. Nu respectăm pâinea nu respectăm viața, nu respectăm mediul… Bani, bani și bani… Fermierii moldoveni, cred-că sunt bucuroși, că fraților ucraineni, putleriștii le ard pâinea .. Schieorlăie că ucrainenii le strică prețul la pâine. Nu mulțumesc Domnului, de pâinea de pe masă, de ploaia la tim care este principală în roada bogată de grâu, din anul acesta.. Așa de tare am degradat la capitolul valori, că degrabă am să utăm, că mai există Ceva Sfânt pe acest pământ…

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Piața mondială agricolă: Cotaţiile la grâu în continuă scădere pe plan global

Cotaţiile la grâu au scăzut marţi cu peste 1%,...
‹ adv ›

Raportul USDA: Producția globală, dar și prețurile la grâu – în scădere. Dominanța comercială a Rusiei se face simțită

Piața globală este mult mai puțin aprovizionată decât se credea. Cu toate acestea, recolta masivă și dominanța comercială copleșitoare...

Ţările din ECE cer UE extinderea embargoului privind importurile de cereale din Ucraina

Ungaria a ajuns la un acord cu România, Bulgaria şi Slovacia prin care cele patru state membre UE din...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole