18.1 C
București
sâmbătă, 30 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaAnaliştii de la Strategie Grains şi-au revizuit estimările privind recolta de oleaginoase...

Analiştii de la Strategie Grains şi-au revizuit estimările privind recolta de oleaginoase a UE din cauza secetei

Firma de consultanţă Strategie Grains şi-a redus estimările privind recolta de oleaginoase a UE din acest an, cu peste un milion de tone, în principal din cauza pagubelor provocate de vremea secetoasă în mai multe părţi ale blocului comunitar, transmite Reuters.

Temperaturile deosebit de ridicate din multe state membre UE precum şi excesul de precipitaţii din alte ţări au determinat mai multe firme care se ocupă cu realizarea de prognoze să îşi revizuiască în ultima săptămână estimările privind recoltele de cereale şi oleaginoase ale UE.

În cel mai recent raport lunar, Strategie Grains estimează că producţia de rapiţă, principala cultură de oleaginoase a UE, utilizată în principal la producţia de motorină bio şi ulei de masă, va fi în acest an de 19,3 milioane de tone, în scădere faţă de prognoza anterioară de 19,8 milioane de tone şi prognoza de 20,4 milioane de tone făcută la începutul lunii iunie.

Conform celei mai recente estimări, producţia de rapiţă a UE ar urma să fie cu 0,7% mai mică decât cea de 19,4 milioane de tone, recoltată anul trecut.

„Randamentele la rapiţă sunt sub aşteptări, în special în Franţa şi Germania”, a informat firma franceză de consultanţă în ultimul său raport lunar.

„În Polonia, recoltatul abia a început la finele lunii iulie dar şi aici randamentele aşteptate au fost revizuite în jos ca răspuns la seceta persistentă care afectează o mare parte din ţară, în special zona de nord”, susţine Strategie Grains.

La floarea soarelui, o cultură pentru care nu a început încă recoltatul, Strategie Grains şi-a redus estimările referitoare la recolta din acest an până la 10,5 milioane de tone, de la 10,9 milioane de tone cât estima anterior, dar chiar şi aşa ar fi vorba de o producţie cu 13% peste recolta din 2022.

„La soia boabe şi floarea soarelui, riscul de stres din cauza secetei este unul ridicat şi a afectat deja culturile, în special în Bulgaria, estul României, Slovacia şi Italia”, susţine Strategie Grains.

Firma de consultanţă şi-a revizuit în jos şi estimările referitoare la producţia de soia boabe a UE cu 140.000 de tone până la 2,9 milioane de tone, ceea ce ar fi o producţie cu 15,5% peste cea din 2022.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Piața mondială agricolă: Cotaţiile la grâu în continuă scădere pe plan global

Cotaţiile la grâu au scăzut marţi cu peste 1%,...
‹ adv ›

Raportul USDA: Producția globală, dar și prețurile la grâu – în scădere. Dominanța comercială a Rusiei se face simțită

Piața globală este mult mai puțin aprovizionată decât se credea. Cu toate acestea, recolta masivă și dominanța comercială copleșitoare...

Ţările din ECE cer UE extinderea embargoului privind importurile de cereale din Ucraina

Ungaria a ajuns la un acord cu România, Bulgaria şi Slovacia prin care cele patru state membre UE din...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole