16.1 C
București
miercuri, 22 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaAnaliştii de la Strategie Grains şi-au revizuit estimările privind recolta de oleaginoase...

Analiştii de la Strategie Grains şi-au revizuit estimările privind recolta de oleaginoase a UE din cauza secetei

Firma de consultanţă Strategie Grains şi-a redus estimările privind recolta de oleaginoase a UE din acest an, cu peste un milion de tone, în principal din cauza pagubelor provocate de vremea secetoasă în mai multe părţi ale blocului comunitar, transmite Reuters.

Temperaturile deosebit de ridicate din multe state membre UE precum şi excesul de precipitaţii din alte ţări au determinat mai multe firme care se ocupă cu realizarea de prognoze să îşi revizuiască în ultima săptămână estimările privind recoltele de cereale şi oleaginoase ale UE.

În cel mai recent raport lunar, Strategie Grains estimează că producţia de rapiţă, principala cultură de oleaginoase a UE, utilizată în principal la producţia de motorină bio şi ulei de masă, va fi în acest an de 19,3 milioane de tone, în scădere faţă de prognoza anterioară de 19,8 milioane de tone şi prognoza de 20,4 milioane de tone făcută la începutul lunii iunie.

Conform celei mai recente estimări, producţia de rapiţă a UE ar urma să fie cu 0,7% mai mică decât cea de 19,4 milioane de tone, recoltată anul trecut.

„Randamentele la rapiţă sunt sub aşteptări, în special în Franţa şi Germania”, a informat firma franceză de consultanţă în ultimul său raport lunar.

„În Polonia, recoltatul abia a început la finele lunii iulie dar şi aici randamentele aşteptate au fost revizuite în jos ca răspuns la seceta persistentă care afectează o mare parte din ţară, în special zona de nord”, susţine Strategie Grains.

La floarea soarelui, o cultură pentru care nu a început încă recoltatul, Strategie Grains şi-a redus estimările referitoare la recolta din acest an până la 10,5 milioane de tone, de la 10,9 milioane de tone cât estima anterior, dar chiar şi aşa ar fi vorba de o producţie cu 13% peste recolta din 2022.

„La soia boabe şi floarea soarelui, riscul de stres din cauza secetei este unul ridicat şi a afectat deja culturile, în special în Bulgaria, estul României, Slovacia şi Italia”, susţine Strategie Grains.

Firma de consultanţă şi-a revizuit în jos şi estimările referitoare la producţia de soia boabe a UE cu 140.000 de tone până la 2,9 milioane de tone, ceea ce ar fi o producţie cu 15,5% peste cea din 2022.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bloomberg: Preţurile la orez se apropie de maximumul ultimilor 15 ani

Vremea afectează încă odată piaţa orezului, ducând preţurile la...
‹ adv ›

Primul raport USDA privind producția și stocurile pentru campania 2024/2025

Incertitudinile climatice rămân ridicate și rămân a fi printre principalii exportatori de cereale, iar raportul USDA de vineri, 10...

Piața mondială agricolă: Cotațiile la cereale, în creștere

Prețurile la cereale – grâu, porumb, dar și la rapiță sunt în creștere, pe fondul vremii capricioase care naște temeri privind...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole