20.7 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

HomepageAdvRaiffeisen Bank a acordat peste 2.300 de credite în cadrul programelor IMM...

Raiffeisen Bank a acordat peste 2.300 de credite în cadrul programelor IMM Invest, în 2022

Raiffeisen Bank a acordat, anul trecut, 2.333 de credite în cadrul programelor IMM Invest, pentru mai mult de 2.000 clienţi din domenii de activitate foarte diverse, cu valoare aprobată de 592 milioane de euro.

„Raiffeisen Bank a continuat să fie un partener activ în programul de garantare IMM Invest Plus, un număr record de clienţi beneficiind atât de facilităţi de capital de lucru, cât şi de investiţii, finanţări ce au contribuit în mod consistent la susţinerea şi dezvoltarea afacerilor lor în această perioadă marcată de incertitudini şi provocări.

Ne propunem ca şi în noul program ediţia 2023 să facilităm accesul rapid şi uşor al clienţilor noştri la sursele de finanţare necesare. Dincolo de cifrele pe care le comunicăm astăzi, cred că este necesar să consolidăm relaţia cu clienţii noştri, să le oferim relaţii de încredere şi colaborare şi prin programul IMM Invest la Raiffeisen Bank”, a declarat Radu Ciocoiu, director Corporaţii Regionale şi Sector Public, potrivit unui comunicat al băncii.

Soldul de credite al Raiffeisen Bank a înregistrat un avans de 27%, la finalul trimestrului trei 2022 faţă de T3 2021, susţinut în principal de o creştere considerabilă a activităţii de creditare pentru clienţii corporaţii, de 55%.

Trendul de creştere este vizibil şi pentru clienţii IMM ai băncii al căror stoc de credite nete a înregistrat un avans de 19% (an la an), o contribuţie semnificativă având implementarea schemelor guvernamentale de garantare, mai ales IMM Invest.

În paralel cu avansul finanţărilor acordate clienţilor săi companii, Raiffeisen Bank îşi asumă rolul de facilitator în tranziţia către o economie verde şi o comunitate sustenabilă.

„În contextul în care Ministerul Finanţelor continuă sprijinirea antreprenorilor şi a întregului sector IMM şi în 2023, prin prelungirea aplicării schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus până la 31 decembrie 2023, Raiffeisen Bank reafirmă angajamentul asumat încă de la debutul acestui program în 2020. Acest angajament este adresat direct clienţilor IMM, indiferent de industriile în care activează cu expertiza pe care o deţinem în toate aceste domenii”, se arată în comunicat.

Raiffeisen Bank activează pe piaţa bancară din România de 25 de ani, deservind peste 2,3 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are 4900 de angajaţi 295 de unităţi, 1131 ATM&MFM şi 27.000 POS-uri.

Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bankhttps://www.raiffeisen.ro
Raiffeisen Bank este o bancă universală de top pe piața românească, oferind o gamă completă de produse și servicii în agricultură.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Fede: Peste 500 de pulverizatoare Smartomizer H3O pe principalele piețe de culturi speciale

H3O Smartomizer este un pulverizator remorcat utilizat pentru realizarea...

Claudiu Cazacu, XTB: Agricultura oferă României premisele de a deveni centru regional logistic și de producție

România are argintul pe podiumul european al importatorilor și exportatorilor de grâu (date statistice fără varietatea „grâu dur”) în...

ONE SMART SPRAY: Noua tehnologie revoluționară în combaterea buruienilor a ajuns în România

Astăzi a avut loc evenimentul de lansare în România a tehnologiei ONE SMART SPRAY, noua soluție de aplicare a...

Bolile culturilor și cheltuielile pentru protecție neargumentată

Nu poți controla vremea, dar poți controla cum reacționezi la ea. Și poți fi pregătit pentru a face față...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole