14.7 C
București
miercuri, 29 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleHidroelectrica ar putea realiza cel mai mare parc solar din Europa, de...

Hidroelectrica ar putea realiza cel mai mare parc solar din Europa, de 1.500 MW

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie, ar putea realiza un parc solar de cel mult 1.500 MW, pe un teren concesionat direct de către Administraţia Domeniilor Statului (ADS) în zona Piscul Sadovei-Dăbuleni (Dolj), potrivit unor informaţii necon­firmate de companie, scrie zf.ro.

Capacitatea proiectului este fără precedent, cel mai mare parc solar în dezvoltare în acest moment în România fiind de 1.000 MW la Arad, o investiţie care s-ar ridica la 800 de milioane de euro, dezvoltată de Monsson şi finanţată fondul britanic de investiţii Actis prin inter­mediul companiei Rezolv Energy.

În cazul proiectului Hidroelectrica, investiţia ar putea depăşi 1,2 mi­liarde de euro, ţinta fiind ca aceasta să fie finanţată cu fonduri europene.  Dacă se va realiza, acesta va fi cel mai mare proiect de energie solară din Europa.

Conform unui prezentări a ADS proiectul se va realiza pe un teren de 3.000 de hectare, fiind realizat în urma unui parteneriat între Ministerul Agriculturi și Dezvoltării Rurale, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Energiei și Hidroelectrica. Astfel, ADS concesionează direct această suprafață firmei Hidroelectrica, urmând să primească în schimb anumite plăți.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

BTA: Ponderea centralelor fotovoltaice în reţeaua electrică din Bulgaria a crescut cu 115% în 2024

Ponderea ocupată de centralele fotovoltaice în reţeaua de transport...
‹ adv ›

Saint-Gobain România şi OMV Petrom semnează un acord pentru furnizarea de energie verde

OMV Petrom va livra, în următorii cinci ani, circa 800 GWh de energie regenerabilă în cele 14 locaţii ale...

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa a fost pus în funcțiune în Germania

Compania Hansainvest Real Assets și dezvoltatorul Move On Energy au inaugurat un parc fotovoltaic cu o capacitate maximă de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole