14.1 C
București
miercuri, 29 mai, 2024

-

HomepageAdvRaiffeisen Bank a acordat peste 2.300 de credite în cadrul programelor IMM...

Raiffeisen Bank a acordat peste 2.300 de credite în cadrul programelor IMM Invest, în 2022

Raiffeisen Bank a acordat, anul trecut, 2.333 de credite în cadrul programelor IMM Invest, pentru mai mult de 2.000 clienţi din domenii de activitate foarte diverse, cu valoare aprobată de 592 milioane de euro.

„Raiffeisen Bank a continuat să fie un partener activ în programul de garantare IMM Invest Plus, un număr record de clienţi beneficiind atât de facilităţi de capital de lucru, cât şi de investiţii, finanţări ce au contribuit în mod consistent la susţinerea şi dezvoltarea afacerilor lor în această perioadă marcată de incertitudini şi provocări.

Ne propunem ca şi în noul program ediţia 2023 să facilităm accesul rapid şi uşor al clienţilor noştri la sursele de finanţare necesare. Dincolo de cifrele pe care le comunicăm astăzi, cred că este necesar să consolidăm relaţia cu clienţii noştri, să le oferim relaţii de încredere şi colaborare şi prin programul IMM Invest la Raiffeisen Bank”, a declarat Radu Ciocoiu, director Corporaţii Regionale şi Sector Public, potrivit unui comunicat al băncii.

Soldul de credite al Raiffeisen Bank a înregistrat un avans de 27%, la finalul trimestrului trei 2022 faţă de T3 2021, susţinut în principal de o creştere considerabilă a activităţii de creditare pentru clienţii corporaţii, de 55%.

Trendul de creştere este vizibil şi pentru clienţii IMM ai băncii al căror stoc de credite nete a înregistrat un avans de 19% (an la an), o contribuţie semnificativă având implementarea schemelor guvernamentale de garantare, mai ales IMM Invest.

În paralel cu avansul finanţărilor acordate clienţilor săi companii, Raiffeisen Bank îşi asumă rolul de facilitator în tranziţia către o economie verde şi o comunitate sustenabilă.

„În contextul în care Ministerul Finanţelor continuă sprijinirea antreprenorilor şi a întregului sector IMM şi în 2023, prin prelungirea aplicării schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus până la 31 decembrie 2023, Raiffeisen Bank reafirmă angajamentul asumat încă de la debutul acestui program în 2020. Acest angajament este adresat direct clienţilor IMM, indiferent de industriile în care activează cu expertiza pe care o deţinem în toate aceste domenii”, se arată în comunicat.

Raiffeisen Bank activează pe piaţa bancară din România de 25 de ani, deservind peste 2,3 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are 4900 de angajaţi 295 de unităţi, 1131 ATM&MFM şi 27.000 POS-uri.

Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bankhttps://www.raiffeisen.ro
Raiffeisen Bank este o bancă universală de top pe piața românească, oferind o gamă completă de produse și servicii în agricultură.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Alexandra Caminschi, Advice&Consulting: Asigurăm tot spectrul de soluții pentru obținerea fructelor de calitate superioară

În fața provocărilor crescânde din sectorul horticol, Advice&Consulting vine...

DN Agrar Group încheie primul trimestru cu afaceri de 40 mln de lei şi un profit net de 8 mln de lei

DN Agrar Group, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti, a încheiat primul trimestru din 2024 cu afaceri de...

Fragedo, brandul emblematic TRANSAVIA, cel mai bine clasat brand din industria alimentară în Brand Finance® România

Fragedo, brandul emblematic TRANSAVIA, continuă ascensiunea cu încă o poziție în prestigiosul top publicat de Brand Finance® România 50,...

ING Bank România, profit net de 347 milioane de lei în primul trimestru din 2024

ING Bank România a obţinut un profit net de 347 milioane de lei în primul trimestru din 2024, în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole